Güncelleme Tarihi:
Musa: Mısır Prensi
Steven Spielberg'in çektiği ‘‘Mısır Prensi’’ adlı çizgi filmin dünya sinemalarında ve Türkiye'de vizyona girmesinden önce kitabı, AD Kitapçılık/ Milliyet Yayınları tarafından ‘‘Musa, Mısır Prensi’’ adıyla yayınlanıyor.
Musa, dünya tarihinin devlerinden biri. Üç bin üç yüz yıl önce insanlığa sunduğu tektanrıcı inanç, üç büyük ‘‘kitaplı’’ dinin anası olmuş, böylece Doğu'nun ve Batı'nın kaderi bir daha geri dönmemecesine değişmiştir. Fransız yazar Gerald Messadie, ‘‘Musa, Mısır Prensi’’ kitabında, gerçekten yaşayıp yaşamadığından bile kuşku duyulan efsanevi insan Musa'nın hayatını bir roman örgüsü içinde, ama aynı zamanda tarihsel gerçeklerden hareketle anlatıyor. Onun Mısır'daki gençliğinden yola çıkarak, çevresi ve kişiliği hakkında ipuçları veriyor. Kitap aynı zamanda Firavunlar dönemi Mısırı'nın toplumsal yaşamını, yolsuzluklarını, çatışmalarını gözler önüne seriyor.
Ateşle Sınandılar
‘‘Ateşle Sınandılar’’da eski ‘‘terörist’’ ve ona karşı savaşan İsrail haberalma örgütünün şefi ile onların atalarının, ailelerinin, dost ve düşmanlarının hikayeleri anlatılıyor. Kitap, İsrail-Filistin savaşının ve barışının, iki gerçek insanın hayatı etrafında anlatılan gerçek öyküsü.
Yazarlar Filistinli Bassam Ebu Şerif ve İsrailli ajan Uzi Mahnaimi, kendi ulusal davalarına sonuna kadar inanmış kişiler. Sonunda (öldürülmesi bu kitabın baskıya verilmesinden sonraya rastlayan Başbakan İzak Rabin'in de yaptığı gibi) her ikisi de hayatta kalmak için iki halkın barış yapması gerektiğine karar veriyor.
Ebu Şerif gibi Mahnaimi de çocukluğundan, aşklarından, evliliğinden ve eşinin ailesinden renkli kesitler anlatıyor. ‘‘Ateşle Sınandılar’’, Ortadoğu'daki savaş ve barışla, her ikisinden sorumlu olanlar hakkında bilinenlere büyük bir katkıda bulunuyor.