Güncelleme Tarihi:
Kaymakam Kemal Bey'in ölümünün 91. yılı dolayısıyla görev yaptığı Boğazlıyan Kaymakamlığı önünde tören düzenlendi.
Burada Kaymakam Osman Kıvanç'ın Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey'in anıtına çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Belediye Düğün Salonu'nda devam eden programda, Kaymakam Kemal Bey'in öz geçmişinin anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.
Yozgat Valisi Amir Çiçek, yaptığı konuşmada, Kaymakam Kemal Bey'in unutturulmaması gereken bir kişi olduğunu söyledi.
“Geçmişini bilmeyen, geçmişteki olayları bilmeyen, bir gün tarih tekerrür ettiğinde zor durumda kalır” diyen Vali Çiçek, şöyle devam etti: “Dolayısıyla hem dünya tarihini hem de Cumhuriyet tarihini çok iyi bilmemiz lazım. Çocuklarımıza, yeni nesillerimize bunları anlatmamız gerekiyor. Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey'i en iyi şekilde yeni nesle taşımamız, onu anlatmamız ve haksız yere idam edildiğini öğretmemiz gerekiyor.”
Çiçek, daha sonra, Kaymakamlık tarafından düzenlenen “Milli Şehit Kaymakam Kemal Bey” konulu şiir yarışmasında eseri birinci seçilen Uzunlu Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Rabia Menkü ve kompozisyon dalında birinci olan Kaymakam Kemal Bey İlköğretim Okulu öğrencisi Gözde Yenisancak'a, ödül olarak dizüstü bilgisayar verdi.
Törene, Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, Garnizon Komutanı Ferdi Günüç, İlçe Emniyet Müdürü Koray Aslan, Askerlik Şube Başkanı Güngör Atılgan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Yıldız, Kaymakam Kemal Bey'in yeğeni Necdet Erkmeniş de katıldı.
Öte yandan, Cemil Çiçek Sağlık Meslek Lisesince Kaymakam Kemal Bey anısına bastırılan 50 tişört öğrencilere dağıtıldı. Öğrencilerin, yıl sonuna kadar okula tişörtleriyle geleceği bildirildi.
KAYMAKAM KEMAL BEY KİMDİR
Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey, Ermeni ayaklanmasının önlenmesi amacıyla çıkarılan tehcir uygulamasında hatalı olduğu iddiasıyla yargılanmış, bu davada aklanmış, ancak buna rağmen işgalci güçlerin baskısıyla Osmanlı Hükümetince 10 Nisan 1919 yılında idam edilmişti. Kaymakam Kemal Bey, Bakanlar Kurulu kararıyla 14 Ekim 1922'de “Milli Şehit” ilan edilmişti.