Milli Kütüphane'de deprem

Güncelleme Tarihi:

Milli Kütüphanede deprem
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2013 00:33

Milli Kütüphane Başkanlığı’nda önce başkan, yardımcısı ve daire başkanları, şimdi de 6 şube müdürü görevinden alındı. Kütüphaneciler: “Mesleki eğitimli yönetici kalmadı.”

Haberin Devamı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in bakanlık görevine gelmesinin ardından Milli Kütüphane Başkanlığı’nda ilginç bir hareketlilik başladı. Türk Kütüphaneciler Derneği, Milli Kütüphane Başkanı ve yardımcılarının ardından daire başkanlarının ve 6 şube müdürünün de görevinden alındığını açıkladı. Dernek Genel Başkanı Ali Fuat Kartal, “Yönetici olarak görev yapan mesleki eğitim almış kişi kalmadı” değerlendirmesini yaptı. Bünyesinde kitap ve diğer yazılı materyallerden oluşan 3 milyon 89 bin 517 adetlik büyük bir koleksiyonu barındıran kütüphanenin yönetimindeki değişiklikler dikkat çekti. Kartal, gelişmeleri şöyle değerlendirdi:

 

KÜTÜPHANEYİ SİYASETTEN ÇIKARIN

 

Haberin Devamı

Sayın Bakan, kütüphaneciler olarak, sizden Milli Kütüphane’nin siyasi etki alanından çıkartılmasını, koleksiyonun zenginleştirilmesini ve özerk bir yapıya kavuşmasını beklerken, bu yapılanları anlayamıyoruz. Sayın Bakan, Milli Kütüphane’nin bugün geldiği vahim durumu görmeniz için dünyanın en iyi milli kütüphanesini ya da avrupa milli kütüphanelerine bakmanızı değil, sadece üçüncü dünya ülkeleri milli kütüphanelerine bakmanız yeterlidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!