Milletvekilleri gelişiyor

Güncelleme Tarihi:

Milletvekilleri gelişiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

Emrehan Halıcı, DSP Grup Başkan Vekili olarak Meclis'in en ön sırasında saatlerce bıkmadan, usanmadan oturabiliyor. Hatta bazen gece yarılarına kadar oturumlar sürüyor. Sofrasından acı biberi eksik etmeyen Halıcı, uzun oturumlarda hiç sıkılmadığını, tam tertisine Meclis'te konuşmacıları dinleyerek ‘‘beyin cimnastiği’’ yaptığı belirtiyor. Halıcı'ya göre bu tür uzun tartışmalar, milletvekillerinin düşünsel gelişimi için gerekli.

Mecliste bazen uykum geliyor

Yener bey, çok hareket halinde olduğumuz için, çoğumuzun düşünme zamanı hiç olmuyor. Ben Meclis'te konuşmacıları dinlerken beynimin düşünme özelliklerinin çok daha gelişebildiğini gördüm. Aynı anda birden fazla işlem yapabilme imkanı var beynin. Milletvekilerinin sürekli oturarak konuşmacıları dinlemeleri, enerjilerini beyinleri yoluyla kullanmalarını sağlıyor. Bu da milletvekillerimizin düşünme yetenekleri gelişiyor demektir. Uykumun geldiği anlar da olmuyor değil. Uykuyu dağıtmanın yolu, konuşan kişiyle ilgili bir şeyler bulmak da olabilir. Elini kolunu kaldırışı, kalem tutuşu gibi. Yakalamak isterseniz kendinize ilginç oyunlar yapabilirsiniz. Bunları yaptığımı itiraf etmeliyim

Onunla satranç oynamam

Emrehan her konuda çok iyidir. Onunla satranç oynamam için çok yalvarır, yine de oynamam. Çünkü bana aynı şey üzerinde çok vakit harcanıyor gibi geliyor. Ev işlerini sevmem. Ben sinemaya çok az giderim, Emrehan ise tam tersi. En büyük sosyal aktivitemiz hafta sonu alışverişe çıkmaktır. Eşimin eskiden politikacı olmasını hiç istememiyordum ama, şimdi iyi.

Karaca'ya çalmak isterdim

Kendi kendime öğrendiğim davul çalmaya lise yıllarında başladım. Konya'da ‘‘Kolejliler’’ diye bir grubumuz vardı. O zamanlar Durul Gence hayranıydım. Barış Manço ve Moğollar bir konser için Konya'ya geldiğinde Engin Yörükoğlu'nun davul çalışı hayatımı yıktı. O güne kadar ben kendi çalışımı beğeniyordum. Sonraları Ankara'da Barış Manço'yla tanıştım, onun fan klübünü kurdum. Rahmetliyle çok güzel bir dostluğumuz vardı. Ankara'da ‘‘Grup A’’ adlı grubumuzla dört yıl Alpay'la çalıştık, onun stüdyo davulculuğunu yaptım. Sonraları Barış Manço'ya, Erkin Koray'a, MFÖ'ye de çaldım. Ama en çok Cem Karaca'ya çalmak isterdim.

Beni Ecevit'le Demirel tanıştırmadı

Demirel'le yasaklı yıllarında kimseyi aracı kılmadan bizzat giderek tanıştım. Onun telefonu bizzat açışı, karşısındaki insanı tanıyarak hitap etmesi, hafızası, insanlarla kurduğu diyalogdan çok etkilendim. O andan itibaren Süleyman beyin bilgisayar konusunda danışmanı oldum, bütün özel arşivini yaptım. Çok az sayıda insanın görebildiği bilgileri bana emanet etti, ben de onları bilgisayara girdim. Seçimlerde benim ismimin Bülent Ecevit'e Süleyman bey tarafından verildiği söylentileri çıkarıldı. Elbette böyle bir şey söz konusu değil. Kaldı ki, bir ülkenin cumhurbaşkanı, başbakana bir isim telefuuz etmişse o ismin sahibi bundan gurur bile duyabilir. Seçimler sırasında özgeçmişimi yazıp başına ve sonuna adaylığı düşündüğümü belirten bir şey eklemeden Ecevit'e yolladım. Cesaret aldığım tek nokta en azından ismimi tanıyor olmasıydı. Üç gün sonra beni telefonla arayıp Konya'dan aday olmamı istedi. Siyaseti uzun müddet yapmak gibi bir niyetim kesinlikle yok. En büyük hedefim ‘‘Bilgi Toplumu’’ydu, onun için buradayım.

Halıcı'dan zeka soruları

1- Değişik bir puanlama sistemine göre gazetelere aşağıda görülen puanlar verilir.

Bu puanlama sistemini bulunuz.

2- Gizli bir çeteye kimlerin üye olduğu araştırılmaktadır.Gazeteci bay X, araştırmaları sonunda yeni bir üyeyi ortaya çıkarmak üzeredir. Şüphelendiği ismi, arkadaşına gizlice iletmek için bur kağıda şu mesajı yazar: ‘‘S, Ş, T, U, Ü’’ ve küçük bir not ekler: ‘‘Nereden nereye...’’

Acaba mesajda kimin üye olduğu yazmaktadır?

Cevaplar

1- Gazetelerin adlarında bulunan nokta sayısı kadar puan veriliyor (Örnek: Radikal'e İ harfinin noktası nedeniyle 1 puan verilmiş. Hürriyet'e ise Ü harfindeki 2, İ harfindeki 1 nokta nedeniyle 3 puan verilmiş...)

2- Yazılan mesaj ‘‘Seden üye’’dir. Burada sırayla S'den Ü'ye kadar olan harfler yer almaktadır. Kısaca ‘‘S'den Ü'ye’’ (yani Seden üye).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!