Milleti iğfal ediyorlar

Güncelleme Tarihi:

Milleti iğfal ediyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

İl müftüleri toplantısında konuşan Mehmet Nuri Yılmaz, ün kazanmak isteyen bazı kişilerin dini konularda insanların kafasını karıştırdığını söyledi. Yılmaz, ‘‘Birtakım insanların cehaletinden yararlanan bu insanlar, milleti iğfal etmektedirler’’ dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, son zamanlarda ün kazanmak, meşhur olmak isteyen bazı insanların dinsel konularda halkın kafasını karıştırdığına dikkat çekerek, ‘‘Milleti iğfal ediyorlar’’ dedi.

Yılmaz, Ramazan nedeniyle dün düzenlenen il müftüleri seminerinde sevgi ve hoşgörü mesajları verdi. Ramazan ayının dini duyguların doruğa yükseldiği kaynaşma ayı olduğunu vurgulayan Yılmaz, son günlerde bazı insanların İslam'a ters görüşler ortaya attığını ileri sürerek, şöyle konuştu:

‘‘İnsanların bir kısmı ün kazanmak, meşhur olmak için halkın kafasını karıştırmaktadır. Kimi kalkar teravih 20 değil, 8 rekat der, kimisi aybaşılı kadının namaz kılabileceğini, oruç tutabileceğini söyler. Bu konularda tüm müftüler, vaizler, imam-hatipler halkı aydınlatsın. Meydanı boş bulan ya da birtakım insanların cehaletinden yararlanan bu insanlar milleti iğfal etmektedirler.’’

SEVGİ EKSİK

Yılmaz, Cezayir'deki katliamları vahşet olarak nitelendirirken, teröre rağmen Türkiye'de bu tür cinayetlerin işlenmediğini söyledi. Ülkenin dimdik ayakta olduğunu ifade eden Yılmaz, bu huzuru bozmak isteyenlere karşı müftüleri uyarıda bulunmaya davet etti. Din adamını halka umut, hayatından ümidini kesmiş olanlara hayat şevki veren kişiler olarak nitelendiren Yılmaz, din adamının himmet asasıyla buzdağlarını eriten bir simyager olması, şevkatle insanları kucaklaması gerektiğini vurguladı. Yılmaz müftülere şöyle seslendi:

‘‘Gerçek İslamı anlatın. Doğrusu anlatılırsa kimse itiraz etmez. Doğru bazen acıdır ama ona tahammül etmek lazım. Dünyada sevgi ve hoşgörü yok. Eğer olsaydı bu katliamlar, zulümler, haksızlıklar olur muydu? Çokça sevgiden bahsetmeliyiz. Dünyada eksikliği hissedilen birşey varsa sevgidir.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!