Millenicom'un hedefi, yüzde 20 pazar payı

Güncelleme Tarihi:

Millenicomun hedefi, yüzde 20 pazar payı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2008 10:51

European Telecommunication Holding (ETH) Üst Yöneticisi (CEO) Şevki Kuyulu, Millenicom Türkiye'nin, 2007 yılını 40 milyon dolar ciro ile kapattığını kaydetti.

ETH çatısı altında faaliyet gösteren Millenicom tarafından düzenlenen basınla sohbet toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kuyulu, 2007 yılında “1045-Arama Bazında Operatör Seçimi” hizmetini tanıttıklarını anımsattı.
Türkiye açısından düzenlemeler ve pazar durumu izin verdiği ölçüde başarılı olduklarını dile getiren Kuyulu, 2007'de yeni müşteriler edindiklerini, 6 bin kurumsal müşteriye ulaştıklarını ve rahatça sipariş alabildikleri bir durumda olduklarını anlattı.

Kuyulu, 1045 hizmetinde aylık 500 bin YTL ciro yaptıklarını aktararak, bu konuda temel zorluğun tüketicinin güvensizliğinden kaynaklandığını, çünkü insanların geçmişte yaşadıkları olumsuz deneyimlerden ötürü bunun altında farklı bir şey olacağını düşündüklerini kaydetti.

Millenicom'un özellikle cep telefonu ve yurt dışı alanlarında avantaj sağladığını ifade eden Kuyulu, Türkiye'de en fazla, şehirler arası aramalarda bu uygulamanın kullanıldığını belirtti.

Kuyulu, alternatif operatör pazarının 200-300 milyon dolar olduğunu tahmin ettiklerini aktararak, Millenicom Türkiye'de 2007 yılını 40 milyon dolar ciro ile çok iyi bir şekilde kapattıklarını bildirdi.

Almanya'daki telekom pazarında önemli bir oyuncu olduklarını kaydeden Kuyulu, Türkiye'de yaptıkları şeyin, deneyimlerini buraya aktarmak olduğunu söyledi.

Kuyulu, bu yıl 1045 uygulamasını büyüterek 17 bin kurumsal müşteriye çıkmayı hedeflediklerini ve tüketiciye internet ve VOIP çözümleri konusunda ürünler sunacaklarını söyledi.

“2008 BÜYÜME GÖRECEĞİMİZ BİR YIL OLACAK”

Millenicom Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Cora da, 1045'i Eylül ayı sonunda duyurduklarını, 2007 sonunda 150 bin kişinin yararlandığını ve bunun, bir alternatif telekom ürününün Türkiye'de ulaştığı en yüksek sayı olduğunu belirterek, Mart sonunda 300 bine ulaşacaklarını tahmin ettiklerini kaydetti.

Cora, Türkiye'de 19 milyon sabit hat abonesi bulunduğunu ve bunun 9 milyonunun 1045 hizmetini sözleşme ve başvuru yapmadan doğrudan kullanabildiğini aktararak, 2008 için hedeflerinin milyona yaklaşmak olduğunu ifade etti.
Türkiye'de 2004 yılından itibaren yaklaşık 5 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını dile getiren Cora, geçen yılı 40 milyon dolar ciro ile kapattıklarını, Avrupa ile birlikte konsolide cironun 105 milyon dolar olduğunu söyledi.

Cora, 1045'te bireysel ve kurumsal abonelikler olduğunu, kendilerinin şu ana kadar sadece kurumsal aboneliklere ağırlık verdiklerini anlatarak, “2008 bunlarla beraber çok hızlı başladı 1045'te. 2008 bu iki üründe de çok ciddi anlamda büyüme göreceğimiz bir yıl olacak” dedi.

2008-2009'un alternatif telekom sektörüne, yabancı sermayenin daha yoğun olarak girmeye başlayacağı yıllar olacağını tahmin ettiklerini ifade eden Cora, “Bu da Türkiye'deki ortamın daha da düzelmesiyle, serbestleşme sürecinin tamamlanmasıyla olabilecek bir şey. Bunu olumlu bir gelişme olarak göreceğiz” diye konuştu.

ŞEHİR İÇİ GÖRÜŞMELERİN REKABETE AÇILMASI

Cora, Türkiye açısından 2008 yılı ciro hedeflerinin 50-55 milyon dolar olduğunu kaydederek, Almanya açısından yüzde 20 büyüme beklediklerini kaydederek, Türkiye'de yüzde 30 oranında büyüme hedeflediklerini söyledi.

Tuğrul Cora, sektörde çeşitli sıkıntıların bulunduğunu ifade ederek, uzak mesafe telefon hizmeti (UMTH) alanında yaklaşık 300 milyon dolarlık bir sektörden söz edildiğini ve bu alanda yaşanan sıkıntılara çözüm üretilmesinin, hem sektörün büyümesi hem de istihdam olanaklarının artması anlamında önem taşıdığını söyledi.

Beklenen bazı adımların henüz atılmadığını kaydeden Cora, “Şehir içi görüşmelerin henüz rekabete açılmamış olması önemli bir örnek. Biz Millenicom olarak şehir içi görüşme hizmeti vermeye teknik altyapı olarak hazırız, ancak gereken düzenlemeler hayata geçirilemediği için hizmete başlayamıyoruz” dedi.

Cora, sabit telefonlardan yapılan aramaların yaklaşık yüzde 80'ini şehir içi aramaların oluşturduğunu belirterek, “Ayrıca 19 milyon sabit telefon abonesinin yaklaşık 10 milyonu iki önemli alternatif telekom hizmeti olan A ve B tipine açık değil. Dolayısıyla sabit telefon abonelerinin yarısından fazlası, bırakın şehir içi aramaları, uzak mesafe aramalarda bile tekele mahkum durumdalar” görüşünü aktardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!