Microsoft’un gözü iPod’un tahtında

Güncelleme Tarihi:

Microsoft’un gözü iPod’un tahtında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2006 00:00

Belli bir süredir Microsoft’un, Apple’ın iPod müzik çalarına rakip olarak bir aygıt piyasaya sürmeyi planladığı konuşuluyordu. Yazılım devi Microsoft, ‘Zune’ isimli bir aygıtın duyurusunu yaparak bu dedikoduları bir anlamda doğruladı. Zune markasını taşıyacak ilk ürün bu sene piyasada olacak.

Haberin Devamı

Sene başından bu yana, dev yazılım şirketi Microsoft’un, Apple’ın iPod müzik çalarına rakip olarak taşınabilir bir müzik çalar piyasaya sürmeyi planladığı konuşuluyordu. Microsoft, yaptığı bir duyuruyla sonunda bu dedikodulara bir nokta koyarak, ‘Zune’ markası altında çeşitli donanım ve yazılım ürünlerini piyasaya sunacağını açıkladı.

 

Microsoft’ta genel pazarlama yöneticisi olarak görev yapan Chris Stephenson tarafından yapılan açıklamada, Zune markası altında üretilecek olan ürünlerden ilkinin bu sene piyasada olacağını belirtti. Bahsi geçen bu aygıt, kablosuz ağ teknolojisine sahip olacak ve müzik depolamak için sabit disk kullanacak. Açıklamada, planlanan ürünler arasında taşınabilir bir video oynatıcısının da bulunduğu belirtildi.

 

Haberin Devamı

Zune markası altında üretilecek olan ürünler ve hizmetler, dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft’un yeni yeni şekillenen müzik ve eğlence anlayışının bir parçası olarak gösteriliyor. Pek çok Microsoft ürünü, bu anlayışın ekseninde birbirleriyle senkronize bir şekilde işlev görebilecek. Bu aygıtlara sahip olan kullanıcılar, kolay bir şekilde içerik alışverişi gerçekleştirebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!