MHP'li Vural'dan Gökçek'e sert tepki

Güncelleme Tarihi:

MHPli Vuraldan Gökçeke sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2009 17:10

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in MHP’ye ve milliyetçilere yönelik sözlerine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Gökçek’in milliyetçi ve muhafazakar tabanla ilgisi olmadığını, milliyetçi kesimden tek bir oy bile alamayacağını kaydeden Vural, “MHP üzerinde oyun oynamaktan vazgeçsin. Gökçek’in sarıldığı Karayalçın ipi de kendisini kurtaramayacak ne sağdan ne muhafazakar kesim Gökçek’e oy vermeyecek” dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Mezarlıklar Müdürü İsmail Çalık hakkında açılan davayı ve yolsuzluk iddialarını gündeme getiren Vural, Çalık’ın Gökçek tarafından görevden alınmadığını, kendisinin emekli olduğunu belirtirken, Büyükşehir belediyesinin Çalık’la ilgili davaya müdahil olması gerektiğini savundu.

Vural Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Karşıyaka Mezarlığıyla ilgili iddiaları gündeme getirdi. 1996-2007 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesine ait mezarlıklarda yolsuzluk yapıldığına ilişkin iddialar olduğunu hatırlatan Vural “Ankara Büyükşehir belediyesinin neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. Bu da Ankaralının vicdanını yaralıyor. Böyle bir konu bile ticari rant aracı haline getiriliyor. Bu aynı zamanda manevi duyguları rencide ediyor..Bu olay basit bir yolsuzluk olarak algılanamaz. Hepimizin acılı anlarını istismar eden bu konu, belediyenin zafiyetidir” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’in kendisine gelen bir ihbar üzerine 23 Ocak 2008 tarihinde konuyu Teftiş Kurulu’na havale ettiğini belirten Oktay Vural, yapılan inceleme sonucunda ise eski Mezarlıklar Müdürü İsmail Çalık’a sadece kademe ilerleme cezası verildiğini söyledi. İsmail Çalık’ın Gökçek tarafından görevden alınmadığını, kendisinin emekli olduğunu söyleyen Vural, Güzin Tol isimli bir vatandaşın rüşvet iddiasıyla Çalık hakkında Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtığını bildirdi.

“MERMERCİLER SİTESİ ESNAFINA BASKI VAR”

Vural, Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Mezarlığı’ndaki Mermerciler Sitesi esnafına da baskı yaptığını öne sürdü. Vural “Karşıyaka'da Mermerciler Sitesi var. Bir sorun, bin ah işitin. Bu konuda şikayetçi olmuşlardır. 'Şikayetlerinizi geri almazsanız' diyerek tehdit edilmişlerdir. Şikayetler geri alınmıştır. Mezarlıklar Müdürü Çalık'ın vatandaştan 2003-2007 yılları arasında aldığı ruhsat ve işgaliye harcı da esnaftan istenmektedir. Melih Gökçek, zararın yaklaşık 47 bin 204 lira olduğunu söyledi. Şu anda tespit edilen 7 bin 327 tane mezar. Her birisinden ortalama 2 bin lira para almış. Bunun toplamı 14 milyon liradır. Bu konu, doğrudan doğruya Cumhuriyet Savcılığına bildirilmesi gerekiyordu. Bu konuda soruşturma izni almaya dahi gerek yoktu. Bu bir irtikap ve rüşvet suçudur. Bununla ilgili olayı öğrenenin, suçu bildirme yükümlülüğü vardır. Büyükşehir Belediyesini, yürümekte olan davaya müdahil olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

"GÖKÇEK MİLLİYETÇİLERDEN OY ALAMAYACAK"

Gökçek’in televizyonlara çıkıp milliyetçi olduğunu söylediğini ancak milliyetçi-muhafazakar kesimde Gökçek’e verilecek tek bir oyun bile olmadığını söyleyen Oktay Vural şöyle konuştu:

“Gökçek’in sarıldığı Karayalçın ipi de kendisini kurtaramayacak. Gökçek'in milliyetçi ve muhafazakar tabanla hiçbir irtibatı yoktur. Milliyetçilerin ve muhafazakarların Gökçek'e vereceği bir oy dahi kalmamıştır. Milliyetçilere ve muhafazakar tabana mesaj göndermeyi bıraksın. Milliyetçiliği ağzına almamasını tavsiye ediyorum.”

“SÖZ SAHİBİNİ BULMUŞTUR”

Vural basın toplantısında bir soru üzerine adaylıktan çekilen Turgut Altınok’un “kravatlı keneler” sözünü “Söz sahibini bulmuştur, Pandora’nın kutusu açıldı. Gökçek’e 40 yıllık partiyi şu ya da bu partiye payanda yapma arzusundan vazgeçmesini tavsiye ediyorum.” Şeklinde değerlendirdi. Gökçek’in iddialarının “bühtan” olduğunu belirten Vural, “MHP üzerinde oyun oynamaktan vazgeçsin” dedi.

“TÜCCAR SİYASETÇİ DEĞİLİZ”

Vural, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen’le ilgili iddialara verdiği yanıtın sorulması üzerine ise “Kendine göre küçük demek ki. Küçük etik, büyük etik diye bir kavram var mı Etik Kurulu’na sormak lazım. Ancak görünen o ki şer grupları belli konularda uzlaşıyor” dedi. Vural, kendisinin ticari faaliyetinin olmadığını, ticaretten anlamadığını da kaydederek “MHP olarak tüccar siyasetçi değiliz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!