MHP'li adaydan, AKP’li Başkan'a villa sorusu

Güncelleme Tarihi:

MHPli adaydan, AKP’li Başkana villa sorusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2009 19:37

ISPARTA'da MHP'den belediye başkan adayı Yusuf Ziya Günaydın, 5 yıl önce kente geldiğinde kiralık dairede oturan AKP'li Belediye Başkanı ve adayı Hasan Balaman'ın modern villalarda nasıl oturduğunu sordu.

Günaydın, villasının fotoğrafını gösterdiği Balaman'ı mal varlığını açıklamaya davet etti. Başkan Balaman ise sadece bir evi olduğunu belirterek, “Varsa projesi çıksın onları anlatsın, benim olmayan evin fotoğrafını dağıtmasın” diye iddiaları yalanladı.

Isparta MHP Belediye Başkan adayı yüksek mimar Yusuf Ziya Günaydın, seçim bürosunda düzenlediği basın toplantısıyla, AKP'li Belediye Başkanı ve adayı Hasan Balaman hakkında iddialarda bulundu. MHP İl Başkanı Mustafa Şimşek ve Merkez İlçe Başkanı Alpaslan Ekinci'nin de katıldığı toplantıda Hasan Balaman ile ilgili 10 ayrı konu gündeme getirildi.

KİRADA OTURUYORDU ŞİMDİ VİLLALARI VAR

Belediye Başkanı Balaman'ın 2004'de İstanbul'dan Isparta'ya geldikten sonra kiracı olarak çeşitli evlerde kaldığını belirten Yusuf Ziya Günaydın, “Şimdi ise villaları var. Bunların hepsinin fotoğrafı elimizde ve basına dağıtacağız. Isparta Merkez Modernevler Mahallesi'nde lüks bir villa ile Sütçüler'deki çiftliği ve villasının fotoğraflarını çektik. Fotoğraf makinesinin tespit edemediği mal varlıklarını ise Allah'a ve Ispartalı'ya havale ediyoruz” dedi.

MAL VARLIĞINI AÇIKLASIN

AKP'li Balaman'ın yerel bir televizyonda katıldığı programda mal varlığıyla ilgili sorulara alaycı yanıtlar verdiğini anlatan MHP’li Günaydın, “İstenen ‘Şu kadar evim, arabam, param var’ demesidir. Balaman, en kısa zamanda ayni ve nakdi mal varlığını tek tek liste halinde açıklamalıdır. Her ne kadar Balaman, mal varlığını söylemekten çekinmiş ise de görünenlerden bazılarını fotoğraflarla tespit ettik. Bunun yanı sıra danışman adı altında Balaman'ın gölgesi olan şahısların da aldıkları maaşları ve mal varlıklarını Isparta halkı çok merak etmektedir” diye konuştu.

RAKİPLERE CEZA DİĞERLERİNE SÜMENALTI

Isparta Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde ismi ve adresi belli kişiler tarafından kaçak yapılara ilişkin yüzlerce ihbar bulunduğunu ileri süren Günaydın, “Balaman, husumet duyduğu ve rakip gördüğü kişilere karşı imar mevzuatını bahane ederek encümende yıkım kararları aldırmakta ve para cezaları uygulamaktadır. Haksız olan bu davranışların çoğu mahkemelerden dönmüştür. Balaman, şu anda ihbar yapılan yüzlerce yapı hakkında neden işlem yapmadığını açıklamalı” diye sordu. Günaydın, ayrıca Balaman'ın akrabası olan Başkan Yardımcısı Selim Müftüler'in 5 katlı binasının fotoğrafını da basın mensuplarına dağıttı.

EV BABAMIN

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman ise Yusuf Ziya Günaydın’ın iddia ettiği gibi villaları olmadığını söyledi. Isparta Merkez Modernevler Mahallesi’nde kendisine ait evi olduğunu bunun haricinde bir evi olmadığını kaydeden Balaman, “Sütçüler’deki ev babam Ali Balaman’a ait. O evin benimle hiçbir ilgisi, alakası yok. Varsa elinde belgesi gösterir tapusunu. Öyle atıp tutarak siyaset olmaz. Bunları konuşacağına kendi oturduğu eve niye haciz gitmiş, onu söylesin. Biz icraatlarımızla konuşuyoruz. Varsa projesi çıksın onları anlatsın, benim olmayan evin fotoğrafını dağıtmasın” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!