MHP'de Tosya - Gemerek süreci

Güncelleme Tarihi:

MHPde Tosya - Gemerek süreci
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 00:06

MHP Genel Başkanı Oktay Öztürk, Tosya ve Gemerek asliye hukuk mahkemelerinin, Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin partinin kurultayın toplanması için çağrı heyeti görevlendirilmesine ilişkin kararın infazını, karar kesinleşinceye kadar durdurduğunu açıkladı. Taşra mahkemelerinin verdiği kararların Ankara mahkemesinin kararının infazını durdurup durmayacağı tartışma konusu oldu.

Haberin Devamı

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, 8 Nisan’da MHP’nin olağanüstü kongresinin toplanması için 3 kişilik çağrı heyeti görevlendirilmesi talebini kabul etti. Çağrı heyeti kongre tarihi olarak 15 Mayıs’ı ilan etti. Kongre tartışmaları nedeniyle ilk raundu muhalif kanat kazandı yorumları yapılırken, Genel Merkez kanadından dün sürpriz bir açıklama geldi.

TAŞRADAN GELEN KARARLAR
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, düzenlediği basın toplantısında, Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararının henüz kesinleşmediğini belirterek, “Kayyum Heyeti’nin ‘Kaos yaratma girişimi’ birçok üst kurul delegemiz tarafından tepkiyle karşılanmış ve Genel Merkezimize ulaşan onlarca üst kurul delegesi, bu hukuksuz duruma karşı anayasanın 36’ncı maddesine dayalı olarak hukuki mücadele başlatmak istediklerini ifade etmişlerdir” dedi.

Bazı üst kurul delegelerin Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak, “Kayyum heyetinin yetkilerinin ihtiyati tedbir yoluyla durdurulması” talebinde bulunduğunu belirten Öztürk, “Kayyum heyetinin yetkileri ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuştur. Kararın kesinleşmeden uygulanmayacağı tespit edilmiş, kongre çağrısı da dahil olmak üzere bütün işlemlerin ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuş ve Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararının infazı Yargıtay incelemesi sonuna kadar ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuştur” açıklamasını yaptı.

YARGITAY BEKLENİLMELİ
Öztürk, açıklamasında iki kararla Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi kararı kesinleşmeden uygulanmayacağının teyit edilmiş olduğunu iddia etti. Öztürk, kararın, “Kayyum heyetinin yasal olmayan teşebbüslerinin yargı organları eliyle durdurulması” anlamına geldiğini savundu.

'HUKUKİ ETKİSİ YOK'
Çağrı Heyeti’nin avukatlarından Kürşat Ergün ise kararla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu yasa hükmüne göre, bu karar ancak hükmü veren mahkemeden talep edilebilir. Bu yasa hükmüne rağmen MHP Genel Merkezi bu kararı en kolay nereden alabilirim düşüncesi ile hareket ederek, dava konusu ile ilişkisi bulunmayan farklı mahkemelerden bu talepte bulunmuştur. Ancak söz konusu kararlar kongre sürecimiz açısında hiçbir hukuki etkisi bulunmamaktadır. Çağrı heyetinin alacağı kararlar doğrultusunda süreç işlemeye devam edecektir.” dedi. Mesut Hasan BENLİ / ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!