MHP’ye Japon ilhamı verdi

Güncelleme Tarihi:

MHP’ye Japon ilhamı verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2010 00:00

Japonya’da Adalet Bakanı Minoru Yanagida’nın parlamentoda muhalefetin denetim rolünü küçümsediği için istifa etmesi Türkiye’deki muhalefete de ilham verdi.

MHP, Meclis’te 44 soruya 25 dakikada yanıt veren Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’i Japonya örneğiyle istifaya çağırınca, ilginç bir diyalog yaşandı. Önceki gün Meclis Genel Kurulu’nda soruları yanıtlayan Eker, yazılı metinleri hızlıca okuyarak kürsüden ayrılınca MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan tepki gösterdi. Özkan, “4 soru tevcih etmiştim. Bunlardan biri 2 yıl önceydi, diğerleri 1,5 yıl önce. Yine burada ‘mış gibi’ yaptık. Benzer bir husus Japonya’da yaşandı, Japonya’nın Adalet Bakanı istifa etti. Ben de Sayın Bakan’dan bu kadar içtenliksiz ve sıradan cevapları nedeniyle istifa etmesini istiyorum” dedi. Eker ise “Bugün 45 sözlü soru önergesini cevapladım, geriye kalan sadece 33 tane. 57’nci hükümetin Tarım Bakanına 90’ın üzerinde sözlü soru sorulmuş, sadece 3 tanesine cevap vermiş” dedi.

İstifa mı, istifade mi?

Eker, “Muhalefet elbette ki yapın ama projelerinizi anlatın, biz de istifade ederiz. Aslında muhalefet de zaten budur” deyince MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş, “Sayın Bakan sen istifa etsen daha iyi olur. Cevap vermiyorsunuz ki” karşılığını verdi. Eker ise “Cevap veriyoruz. Eğer aynı mahiyette sorularsa birleştirerek cevap vermek gerekiyor, çünkü bu milletin mesaisini tekrarlarla harcamamak lazım. Bu da millete ilave edilecek ayrıca bir yüktür” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!