MHP’li Vural'dan AK Parti'ye eleştiri: PKK bayrağının asıldığı toplantıda ayağa kalktınız

Güncelleme Tarihi:

MHP’li Vuraldan AK Partiye eleştiri: PKK bayrağının asıldığı toplantıda ayağa kalktınız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2013 11:39

EDİRNE Kırkpınar güreşlerinde 10. Yıl Marşı eşliğinde Türk bayrağı geçerken AK Partili bakanlar ve milletvekillerinin ayağa kalkmaması Meclis’te tartışıldı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “İdeolojik söylem haline inatla getirilen 10. Yıl Marşı’nda vatandaşları veya protokolü ayağa kalkmaya zorlamak kimsenin haddi ve hakkı değildir” dedi. Bu sözler üzerine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise cep telefonundan gösterdiği görüntü ile "Salih Kapusuz, İstiklal Marşı’nın okunmadığı, Türk bayrağının asılmadığı, PKK bayrağının asıldığı bir toplantıda ayağa kalkıyor" diye cevap verdi.

Haberin Devamı

Genel Kurul’da torba teklifin görüşmelerinde konuyu gündeme getiren CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Türk bayrağının sahada dolaştırılması sırasında protokolde oturan Bakanlar Veysel Eroğlu ve Mehmet Müezzinoğlu ile valinin ayağa kalkmamasını eleştirdi. Öztrak’a yanıt veren Bakan Ergin, “Edirne Kırkpınar güreşlerinde protokoldekilerin ayağa kalkmasını gerektirecek olan şey hepimizin milli marşı olan İstiklal Marşı’dır. Bayrağımıza elbette sonuna kadar saygımız vardır ama bir ideolojik söylem haline inatla getirilen 10. Yıl Marşı’nda vatandaşları veya protokolü ayağa kalkmaya zorlamak kimsenin haddi ve hakkı değildir” açıklamasını yaptı. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de “O cumhuriyet marşı değil, faşist bir marştır” diye bağırdı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise “10. Yıl Marşı, Türkiye’nin marşıdır. Bu marşa faşist diyen kafayı kınıyorum” diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

PKK BAYRAĞINDA KALKTINIZ

AK Partili sıralarından sataşmalar üzerine cep telefonundan bir görüntüyü AK Partililere doğru tutan Vural, “Burada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, İstiklal Marşı’nın okunmadığı, Türk bayrağının asılmadığı, PKK bayrağının asıldığı bir toplantıda ayağa kalkıyor. Burada kalkıyorsunuz, orada neden kalkmıyorsunuz?” diye bağırdı.

MHP: DİRENİŞİ DURDURAMAZSINIZ

MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu da “Mitinglerde 3 hilalli bayrakları sallayarak, mütedeyyin kardeşlerimizin inanç ve hayat tarzı üzerinden tahrik ve istismar siyaseti izleyerek, iftira ve fitne saçarak bu direnişi durdurumazsınız. Evde zorla tuttuğunuz yüzde 50 de artık bu zulüm ve yağma düzeninden sıkılmıştır. Onlar artık sizin kurşun askerleriniz değildir. AKP zulmünün, adaletsizliğinin, ayrımcılığının ve bölücülüğünün ateşlediği toplumsal olay, artık Söğütözü’ndeki 20. yüzyılın Emevi sarayını (AK Parti Genel Merkezini kastediyor) da sarmıştır. Başbakan kendi aklını başına almalıdır, kiralık akılları bırakmalıdır” dedi. Bu sözlere tepki olarak AK Partili Canikli “Akıl ve mantık dışı, hakaret ve iftiralarla dolu saçma sapan konuşmalar” yorumunu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!