Güncelleme Tarihi:
MHP Diyarbakır Milletvekili adayları, seçime günler kala araştırılmaya başlandı. 24 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan seçim kapsamında, MHP Diyarbakır Milletvekili adayları arasında kimlerin yer aldığını öğrenecek olan seçmenler, bu bilgilerin ardından oy kullanmak üzere harekete geçecek. İşte, 2018 MHP Diyarbakır Milletvekili aday listesi ve detaylı bilgiler
MHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
1 AHMET DEMİR -YÜKSEKÖĞRENİM- BÜROKRAT
2 ABDULKADİR AYTEKİN -YÜKSEKÖĞRENİM- KUYUMCU
3 YILMAZ KAYAALP -ORTAÖĞRENİM- ESNAF
4 MENEKŞE AKTAŞ -ORTAÖĞRENİM- EV HANIMI
5 ŞEYHMUS BİLİCİ -İLKÖĞRETİM- ESNAF
6 FEYZİ YİGİTKAN -ORTAÖĞRENİM- İŞADAMI
7 MEHMET CENGİZ ARSLAN -ORTAÖĞRENİM- ESNAF
8 İBRAHİM AYTULUN -İLKÖĞRETİM- ESNAF
9 GÖKAY SAPAN -YÜKSEKÖĞRENİM- AVUKAT
10 METİN DOĞUKAN -YÜKSEKÖĞRENİM- DENETMEN
11 MUSTAFA KÜRŞAD İŞLER -YÜKSEKÖĞRENİM- AVUKAT
12 MEHMET TEYAR KARAKOÇ -ORTAÖĞRENİM- SERBEST MESLEK
OY KULLANMA İŞLEMİ NASIL GERÇEKLEŞECEK?
Seçmenin oy kullanma işlemini gerçekleştireceği 6 adım şöyle:
1- Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nin internet sitesinden, e-devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek.
2- Seçmenlerin oy verme günü yanına Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki bir belgeyi yanında bulundurması gerekecek.
Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmi bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kağıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şart olacak. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.
3- Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.
4- Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak.
5- Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması, birleşik oy pusulalarının düzgün bir şekilde katlanıp zarfa koyulması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak.
6- Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adınının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.