Mevlid Kandili ne zaman hangi güne denk geliyor? İşte Mevlid Kandili tarihi

Güncelleme Tarihi:

Mevlid Kandili ne zaman hangi güne denk geliyor İşte Mevlid Kandili tarihi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2018 20:33

Kasım ayının gelmesiyle birlikte, Mevlid Kandili'ne yönelik araştırmalar hız kazandı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak kutlanan Mevlid Kandili, İslam alemi tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Peki, 2018 Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili ne zaman idrak edilecek?

Haberin Devamı

Hz. Muhammed S.A.V'ın kutlu doğumunun gerçekleştiği gün olarak kabul edilen Mevlid Kandili, Hicrî Rebiülevvel ayının On ikinci gecesi idrak edilecek. Bu kutlu gece her yıl olduğu gibi bu yıl da ibadet ve dualarla ihya edilmeye devam edecek. İşte, 2018 Mevlid Kandili'nin tarihi...

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Hicrî Rebiülevvel ayının on ikinci gecesi olarak da bilinen Mevlid Kandili, İslam dininin peygamberi olan Hz. Muhammed'in doğum gecesini ifade eder. Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa'nın dünyaya gelişinin yıl dönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da ibadetler, dualar ve çeşitli etkinliklerle geçecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 2018 Mevlid Kandili Gecesi, 19 Kasım Pazartesi idrak edilecek.

Haberin Devamı

REBİÜLEVVEL AYI NEDİR?

Rebiülevvel ayı Ay’ın hareketleri esas alınarak oluşturulan İslamî takvimin aylarından biridir. Resulullah (S.A.V), bu ayda dünyaya geldiği için arabi ayların en şereflisi olarak nitelendirilmektedir. Doğum vakti sabaha yakın bir zamandır. Bugün, günlerin en sevinçlilerinden kabul edilerek değerlendirilir.

Süleyman Çelebi’nin mevlidinde bu tarih şöyle zikredilir: "ol Rebiulevvel ayın nicesi-on ikinci gice isneyn gicesi". Bu ay içerisinde, bilhassa on ikinci gecesinde ihtiyaç sahiplerine ikramlarda bulunarak, Resulullah (S.A.V)’in doğum sevinci canlı tutulmaya çalışılır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!