Metropol İstanbul’da metrekaresi 5 bin TL’den

Güncelleme Tarihi:

Metropol İstanbul’da metrekaresi 5 bin TL’den
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2012 14:03

Haberin Devamı

Varyap ve Gap İnşaat, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle Doğu Ataşehir’de Metropol İstanbul projesine başlıyor. 100 dönüm arazide 750 bin metrekare inşaat alanlı 3 kulede 908 konut, ofis, AVM, eğitim kurumu ve rekreasyon alanlarından oluşacak 1.500 birimlik Metropol İstanbul, İstanbul’un en büyük karma projelerinden biri olacak. İstanbul Finans Merkezi’nde yer alması planlanan ve 100 dönüm arazide 750 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak Metropol İstanbul’da 3 kulede 908 konut, ofis, alışveriş, eğitim kurumu, 5 bin araçlık otopark ve rekreasyon alanlarının bulunduğu 1.500 ünite yer alacak.

Projede uluslararası mimarlık şirketi RMJM’nin yanı sıra, dünyanın tamamlanmış en yüksek binası olan Dubai’deki 828 metre yüksekliğindeki Burj Khalife’yi tasarlayan Hyder Mühendislik’le çalışıldı. 1.5 milyar TL yatırımla 2014’te tamamlanacak olan projede kulelerden biri 250 metre ile Avrupa’nın da en yüksek binalarından biri olacak.Projenin yüzde 43.15’i Emlak Konut GYO, geri kalan yüzde 56.85’i ise eşit paylaşımla Varyap-Gap İnşaat Ortak Girişimi’ne ait olacak.

Haberin Devamı

Yüzde 60’ı satıldı, 308 konut satışta
Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, projede ilk etapta 27 katlı 140 metrelik rezidans bloğundaki 308 konutu satışa çıkardıklarını söyledi. Varlıbaş, “Lansmana özel olarak ilk etapta metrekare fiyatını 5-6 bin lira olarak belirledik. Bu ilk etapta konutların büyüklükleri stüdyodan 4+1’e 40 ile 250 metrekare arasında değişiyor. Projede stüdyolar 239 bin liradan, 1+1’ler 371 bin liradan, 2+1’ler 609 bin liradan, 3+1’ler 900 bin liradan, 4+1’ler ise 1 milyon 100 bin liradan başlayacak” diye konuştu.

Projenin yüzde 60’ının şimdiden satıldığını, etabın satışlarını 1 haftada tamamlamayı beklediklerini söyleyen Varlıbaş, “Projedeki ticari üniteler için de yurt dışı yatırımcılardan ciddi görüşme talepleri alıyoruz. Yabancıya satışların mütekabiliyet yasasıyla artacağını, projede yüzde 30-35 oranında yabancıya satış olmasını bekliyoruz. Ortadoğu, Rusya ve Londra’da tanıtım yapacağız. Metrekare fiyatları 3-5 yıl içinde 20 bin lirayı bulacak” dedi.

Haberin Devamı

Çevreci ve depreme dayanıklı çözümler
Tüm fonksiyonları ile 2015 yılı başında hizmete açılacak projede 1.500 kişiye doğrudan, AVM tamamlandığında ise 2.500 kişiye dolaylı olarak istihdam sağlanacak. Konutlarda LEED, alışveriş merkezinde BREEM yeşil bina kriterlerine göre tasarlanacak.

Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, Türkiye ve dünyadaki otoriteler tarafından kabul edilmiş yüksek inşaat standartları paralelinde projelerinde Türkiye’de bir ilk olarak C80 sınıfı hazır beton ve S500 sınıfı nervürlü inşaat demiri kullanılacağını belirterek “Projenin bazı bölümlerinde C-80’un gerektiğini tespit ettik, ancak bu beton Türkiye’de hiç üretilmemiş bile. Tedarikçilerle bir araya gelerek bunu üretebileceğimize karar verdik” dedi.

Haberin Devamı

Metropol İstanbul için Dubai, Londra, Hong Kong, Milano ve Singapur’da birçok projeyi gezdiklerini, bunların en iyi özelliklerini İstanbul’un ilham veren yönleriyle birleştirdiklerini kaydeden Çalık Gayrimenkul A.Ş Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin ise “Projenin en çarpıcı tasarımlarından biri AVM olacak. Türkiye’de eksikliği çokça hissedilen “açık havada alışveriş’ konsepti ile tasarlanan ve kapalı ünitelerle bağlantısı kurulmuş, İstanbul’un hak ettiği iddiada bir AVM inşa ediyoruz” dedi. Yetgin, “400 metre uzunluğunda planladığımız Alışveriş Caddesi adeta Milano, Soho, Nişantaşı olacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!