Metin Turan’ın dosyası savcıya bağlı

Güncelleme Tarihi:

Metin Turan’ın dosyası savcıya bağlı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2013 11:26

Mısır’da geçen cumartesi günü El Fetih Camii’ne düzenlenen operasyonda gözaltına alınan TRT muhabiri Metin Turan’ın gözaltı dosyasının bu sabah tamamlandığı, Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği'nin Turan'ın serbest bırakılması için yoğun çaba sarf ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

Mısır’da gözaltında bulunan Turan’ın dün gece serbest kalabileceği belirtiliyordu. Nitekim Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Bakanlar Kurulu toplantısından sonra, Mısır’dan gelen ilk bilgiler doğrultusunda bu yönde bir izlenim aldıklarını söylemişti.

DOSYA TAMAM
Ancak Hürriyet’in güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre Turan’ın neden gözaltına alındığına dair dosya henüz bu sabah tamamlandı. Bu dosyada Turan hakkındaki suçlamalarla, Turan’ın sorgulama sırasında verdiği “Görev için El Fetih Camii’nde bulunuyordum. Başka bir amaçla camide değildim. Tamamen gazetecilik için oradaydım” ifadeleri de yer alıyor.

Savcılık yolundaki bu dosya, önce konuyla ilgili soruşturmayı yürüten savcının önüne gelecek. Savcı, Metin Turan’la birlikte gözaltında tutulan diğer kişiler hakkındaki suçlamalar ile bu kişilerin ifadelerini içeren dosyayı inceledikten sonra tutumunu belirleyecek. Buna göre, ya Turan’ı tutuklanması talebiyle mahkemeye sevkedecek, ya da verdiği ifade doğrultusunda buna gerek duymayarak serbest bırakacak.

Haberin Devamı

Yetkililer Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği’nin tamamen Turan’a odaklandığını ve Türk gazetecinin bugün serbest bırakılması için yoğun uğraş içinde olduğunu söyledi.

LÜBNAN’DA DEĞİŞİKLİK YOK
Bu arada Lübnan’da kaçırılan Türk pilotlarının durumuyla ilgili dün akşamdan bugün sabah saatlerine sarkan önemli bir değişiklik olmadığı bildirildi. Pilotların serbest bırakılması için her türlü çaba ve görüşmelerin sürdüğünü belirtilen yetkililer, “Ortadoğu coğrafyasında bazı şeyleri kısa sürede sonuç vardırmak mümkün olmuyor” demekle yetindi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!