Meteoroloji Ankara'yı uyardı

Güncelleme Tarihi:

Meteoroloji Ankarayı uyardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2011 16:10

Ankara'da kuvvetli gök gürültülü sağanak ve lokal, dolu yağışı bekleniyor.

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

ANKARA'DA YAĞIŞ BAŞLADI / FOTO GALERİ

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, Ankara'nın kuzey ilçelerinden başlayarak, akşam 18.00'e kadar, il genelinde kısa süreli kuvvetli gök gürültülü sağanak ve lokal, dolu yağışı beklendiği belirtildi.

Uyarıda, vatandaşların ve ilgililerin, ani sel, su baskını ve yıldırıma karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği bildirildi.

HAVA SICAKLIĞI EGE’DE ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Hava sıcaklığı İç ve Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, Ege'de 1 ila 3 derece artacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Amasya ve Ardahan çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolunun doğusu ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığı ise İç ve Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacak, Ege'de 1 ila 3 derece artacak. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı, zamanla iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Amasya ve Ardahan çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, lokal su baskını, yıldırım düşmesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Hakkari ve Şırnak çevrelerinde de yer yer toz taşınımı beklendiğinden, meteoroloji yaşanabilecek olumsuzluklara (Hava kalitesinin düşmesi, görüş mesafesinde azalma vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmasını istedi.

ÇORUMDA SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ

 ÇORUM’da bugün başlayan sağanak yağış kent merkezinde hayatı felç etti; çok sayıda ev ve işyerlerini su bastı.

Yaklaşık 20 dakika süren etkili yağış nedeniyle Çorum’un en işlek caddesi olan Gazi Caddesi dere yatağına döndü. Öğleden önce sıcak bir gün geçiren Çorumlular, saat 16.00’dan itibaren sağanak yağışa teslim oldu.

Haberin Devamı

Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, zor anlar yaşarken, araç trafiği de felç oldu. Yağış nedeniyle merkezdeki caddelerde su seviyesi kaldırımdan taşarken, kent merkezindeki farklı bölgelerde çok sayıda ev ve iş yerlerinde su baskınları meydana geldi. Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne yarım saat süren yağışın ardından 50’ye yakın su baskını ihbarı geldiği belirtildi. Çorum’da hayatı felç eden sağanak yağışın ardından ekipler, su baskınlarına müdahale etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!