Metal işçileri ayakta

Güncelleme Tarihi:

Metal işçileri ayakta
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2007 16:17

ALMANYA'da Birleşik Hizmet Sendikası ver.di öncülüğünde, metal ve elektro endüstrisinde başlayan uyarı grevleri dünkü 1 Mayıs günü de devam etti. Münih'te yerleşik Epcos Yapı Malzemeleri Şirketi'nde çalışan 350 kadar işçi gece yarısı iş bırakma eylemi yaparak maaş ve ücretlere yüzde 6.5 oranında zam talep etti. Fabrikanın avlusunda toplanan işçiler, işverenleri adil davranmaya çağırdılar.

Haberin Devamı

IG Metal Sendikası Sözcülerinden İngrid Gier, Münih'te önceki gece gerçekleştirilen iş bırakma eyleminin Bavyera Eyaleti'nde yapılan ilk protesto gösterisi olduğuna işaret ederek bugünden itibaren cumartesi gününe kadar sürecek eylemlere eyaletteki 100 kadar işletmede çalışan 10 bin kadar işçinin katılarak istemlerini yineleyeceğini duyurdu.

/images/100/0x0/55ea478cf018fbb8f875b03c

GÖRÜŞMELER YARIN

Metal ve elektro endüstrisinde dört kez sonuçsuz kalan toplum sözleşme görüşmelerinin beşincisi yarın, saat 16'da, Sindelfingen'de yapılacak. Bu nedenle bugün ve yarın Bavyera, Berlin, Baden Württemberg ile Kuzey Ren Vestfalya Eyaletleri'nde yüzbinlerce işçi eylemler düzenleyerek seslerini işverenlere duyurmaya çalışacak. ver.di'ye bağlı IG Metal Sendikası 3 milyon 400 bin işçiye yüzde 6.5 zam talebiyle beşinci kez masaya oturacak. İşverenler daha önceki görüşmelerde yüzde 2.5 zam artışında ısrarlı kalmıştı. Uyarı grevleri bağlamında işverenlerin nasıl bir tutum takınacağı merakla bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!