Mersin'de uyuşturucu operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Mersinde uyuşturucu operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2009 12:19

Mersin ile Bursa ve Muş emniyet müdürlüklerince uyuşturucu madde kaçakçılarının deşifre edilmesine yönelik düzenlenen operasyonlarda, 10 kilo 608 gram eroin ele geçirildi. Olayla ilgili 5 kişi tutuklandı.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer'in de katılımı ile valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerince gerçekleştirilen uyuşturucu ve mali suçlarla ilgili operasyonlar hakkında bilgi verdi.

Uyuşturucu madde kaçakçılığı organizasyonlarının deşifre edilmesi ve sokak satıcılarına yönelik iki operasyon düzenlendiğini belirten Aksoy, “Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Mersin, Muş ve Bursa Emniyet Müdürlüklerince müşterek düzenlenen operasyonda 4 kişi yurt dışına gönderilmek üzere 21 ayrı paket halinde 10 kilo 592 gram eroinle yakalandı” dedi.
Aksoy, şüphelilerin “suç işlemek için teşkil edilmiş bir örgütün faaliyeti çerçevesinde uyuşturucu madde ticareti yapmak” suçlarından çıkarıldıkları adliyede tutuklandıklarını kaydetti.

Aksoy, sokak satıcılarına yönelik düzenlenen ikinci operasyonda ise 32 paket halinde 16 gram eroinle yakalanan 2 kişiden birinin tutuklandığını, diğerinin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını bildirdi.

MALİ SUÇLAR OPERASYONU

Vali Aksoy, Adana, Osmaniye ve Gaziantep Emniyet müdürlükleri ile ortaklaşa yürütülen iki operasyonda ise 70 bin 950 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiğini söyledi.

Adana Emniyet Müdürlüğü ile Adana'da ortaklaşa gerçekleştirilen operasyonda 13 bin 950 paket kaçak sigara ele geçirildiğini belirten Aksoy, yakalanan 2 kişi hakkında “Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet” suçundan yasal işlem yapıldığını ifade etti.
Van'dan Mersin'e yüklü miktarda kaçak sigara getirileceği bilgisini alınması üzerine, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Mersin, Adana, Osmaniye ve Gaziantep Emniyet Müdürlüklerinin işbirliğinde gerçekleştirilen operasyonda da 57 bin paket kaçak sigaraya el konulduğunu belirten Aksoy, yakalan 3 kişinin adliyeye sevk edildiğini kaydetti.

Aksoy, suçta kullanılan bir kamyonun zapt edildiğini, kaçak sigaraların piyasa değerinin ise 290 bin TL civarında olduğunun belirlendiğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!