Mersin'de gergin yürüyüş

Güncelleme Tarihi:

Mersinde gergin yürüyüş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2007 22:18

Hakkari'nin Dağlıca İlçesi’nde 12 askerin şehit edilmesi nedeniyle Mersin’de Türk bayrakları ile yürüyüp slogan atan bir grup polisle tartışıp DTP'ye yürümek istedi. Polisin engellediği grup, İl Jandarma Komutanlığı önünde İstiklal Marşı söyleyip dağıldı.

Hastane Caddesi'nde MHP İl binasının bulunduğu 52 katlı Metropol İş Merkezi önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup ellerinde Türk bayrakları olduğu halde, ‘Ne mutlu Türküm diyene’, ‘Dişe diş kana kan intikam, intikam’, ‘Hepimiz askeriz silah isteriz’, ‘Apo'nun piçleri yıldıramaz bizleri’ ve ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atarak Cumhuriyet Alanı'na geldi. Bu sırada bir grup çevrede güvenliği sağlayan Çevik Kuvvet polisleri ile kısa süreli tartıştı.

Eylemciler burada İstiklâl Marşı'nı okuyarak slogan atarken, Terörle Şube Müdürü Hikmet Bulak, yaşanan acının herkesin derinden etkilediğini ancak kimsenin provokasyona gelinmemesi gerektiğini söyledi. Bu sırada grupta bulunan bazı kişiler, ‘Silah istiyoruz' diye bağırması üzerine Bulak, “Hepimiz vatanımızı seviyoruz. Hepimiz onun için çalışıyoruz” dedi. Bu sırada bir eylemcinin “Ben Güneydoğu’da bacağımı kaybettim” sözleri üzerine Bulak, “Burada ortamı ve düzeni bozarsak birilerini sevindirmiş oluruz. Bütün yetkililer her türlü tedbiri alarak gerekli çalışmaları yapıyor. Lütfen devletin askerine polisine saygı duyuyorsanız, bazı insanların provokasyonuna gelmeyin. Bizi sizle karşı karşıya getirmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürmeyin. Sizden ricam buradan olaysız bir şekilde dağılmanızdır” diye konuştu.

Hikmet Bulak'ın konuşmasının ardından kalabalık dağılırken bir grup Atatürk Caddesi'nden, DTP binasının bulunduğu 111 Sokak'a yöneldi. Bunun üzerine polis harekete geçerek DTP önünde yoğun güvenlik önlemi alarak grubun buraya ulaşmasına engel oldu. Grup bunun üzerine İstiklal Caddesi'ne geçerek Jandarma Komutanlığı’na yöneldi. Komutanlık önünde toplanan grup burada saygı duruşunda bulunup İstiklâl Marşı okuduktan sonra dağıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!