Merdivenlerde son durum

Güncelleme Tarihi:

Merdivenlerde son durum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2013 17:18

Gökkuşağı renklerine boyanan Cihangir’e çıkan Salıpazarı Yokuşu’nun merdivenleri geçtiğimiz haftalarda sadece Türkiye’de değil, dünyanın çeşitli yerlerinde de gündeme otururken, merdivenin dün yabancı konukları vardı. Belediyenin önce griye boyayıp tepkiler üzerine yine gece yarısı operasyonuyla renklendirdiği merdivenlerin fikir babası Hüseyin Çelikel’e yaptığı rötuş’ta Almanya, Belçika, Mısır ve İsveç’ten gelip Cihangir’de kalan yabancı turistler de yardım etti.

Haberin Devamı

Fındıklı’dan Cihangir’e çıkan Salıpazarı Yokuşu’nun merdivenleri, geçtiğimiz Ağustos ayında 64 yaşındaki emekli Orman Yüksek Mühendisi Hüseyin Çetinel tarafından gökkuşağı renklerine boyanmıştı. Büyük ilgi çeken merdivenler fotoğraf çekmek, çektirmek isteyenlerin akınına uğrarken bir sabah tamamen griye boyandığını görünce büyük şaşkınlık yaşanmıştı. Merdivenlerin Beyoğlu Belediyesi ekipleri tarafından boyandığını sosyal paylaşım sitelerinden öğrenen vatandaşlar duruma büyük tepki göstermiş, tepkiler tüm Türkiye’ye yayılmıştı. Bunun üzerine Beyoğlu Belediyesi geri adım atıp merdivenleri gece yarısı operasyonuyla yeniden renklendirmişti.

MERDİVENLERDE SON DURUM / FOTOGALERİ

Ancak Hüseyin Çetinel, Beyoğlu Belediyesi ekiplerinin merdivenleri yanlış renkte boyadıklarını, boyanın mat olduğunu eski ahengin olmadığını belirterek tekrar eski haline getirmek için Cihangir’deki yabancı uyruklu gençlerle birlikte merdivenleri boyadı. Çetinel, merdivenleri 20 gün önce gökkuşağı rengine boyadığını belirterek, “Belediye ekipleri bir gün sonra burayı gri renge boyadı. 24 saat sonra da yine aynı belediye ekipleri vatandaşların tepkisi üzerine merdivenleri tekrar renklendirdiler. Merdivenler gece karanlığında profesyonel olmayan kişiler tarafından aceleyle boyandığı için bazı boyalarda ton farkı vardı. Ben de belediye başkanı Ahmet Misbah Demircan’dan izin alarak şimdi kendi orijinal renkleriyle yabancı arkadaşların da yardımıyla burayı güzelleştiriyorum. Merdivenleri tekrar ilk rengine dönüştürüyoruz” dedi.

Merdivenlerin boyanmasına yardım eden 19 yaşındaki İsveçli Emilia Lindgren, Türkiye’ye tatil için geldiğini belirterek, “Türkiye’de bu tarz uygulamaların yapılması çok güzel. Merdivenlerin rengarenk olması insana huzur ve mutluluk veriyor. Türkiye’yi ve İstanbul’u çok sevdiğim için bu etkinlik ilgimi çekti. Ben de destek vermek istedim. Türkiye’deki gezi olaylarının ardından bu tarz etkinliklerin insanları bir araya getirmesi çok mutluluk verici. Çevreye herhangi bir zarar vermektense bu tarz etkinliklerle güzellik katmak lazım” diye konuştu.

Mısırlı Hüsem Samir (24) ise, “Türkiye’de Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Boyamak beni çok mutlu ediyor. Arkadaşlarla birlikte Hüseyin Bey’in bu etkinliğine destek olmak için buradayız. Belediye ekiplerinin kullandıkları boya iyi değildi. Biz de daha kaliteli boyayla merdivenlere canlılık kattık” dedi.

Belçikalı Robin De Boever (23), Hüseyin Çelikel’in merdiven boyama fikrini çok beğendiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Ona destek olmak için geldim. Kendi ülkemde birçok sanatsal etkinlik oluyor ama böylesine ilginç bir etkinliği ilk kez görüyorum. İstanbul da büyük bir şehir olduğu için insanlar böyle yerleri gezerek streslerini atabilirler. Renk uyumları ve ahengin bir arada olması insanları buraya çekiyor. Ben de kendimi daha iyi hissetmek için bu etkinliğe destek veriyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!