’Mercek altına almak gerekiyor’

Güncelleme Tarihi:

’Mercek altına almak gerekiyor’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2007 00:00

Sözlerini Ozan Arif tarafından yazılan, bestesi İsmail Türüt tarafından yapılan ’Plan yapmayın plan’ şarkısı etrafında yapılan tartışmalar büyüyor.

Yeni Şafak Gazetesi Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, Ozan Arif’in bir televizyon konuşmasında gazetelerini ve yazarları Ali Bayramoğlu’nu hedef gösterdiğini iddia etti. Ozan Arif ise kimseyi hedef göstermediğini söyledi. Gazeteci Ali Bayramoğlu ise konu ile ilgili konuşmak istemediğini, gereken her şeyi yazdığını ifade etti.

HRANT Dink’in katillerine övgüler yağdırdığı iddiasıyla şimşekleri üzerine çeken İsmail Türüt’ün "Plan Yapmayın Plan" türküsü’nün söz yazarı Ozan Arif, önceki gece Yeniçağ Televizyonu’nda yaptığı açıklamada, Yeni Şafak Gazetesi’nin bazı yazarları için, "Orada var bir iki tane yazar. Herhalde bir ağababaları var bir tane. Yani bilmiyorum hangi akla hizmet ediyor. Yani artık özel mercek altına almak gerekiyor herhalde" dedi. Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, Ozan Arif’in konuşmasındaki ifadelerin hem gazeteyi hem gazetenin yazarlarını, özellikle Ali Bayramoğlu’nu hedef aldığını söyledi. Cömert, "Orada bir hedef gösterme var. Milliyetçilik, ulusçuluk adına hedef gösterme var. Yani güvenliğinden Türklerin sorumlu olduğu bir adamın öldürülmesi, Türklükle alakalı bir şeymiş gibi. Böyle bir hava var orada. Halbuki güvenliği Türklerin sorumluluğunda olan bir adamın öldürülmesi utanç verici bir şey. Bunu bir kahramanlık olarak gören yaklaşım üzücü tabii ki" dedi.

Ozan Arif ise, Ali Bayramoğlu’nu kimseye hedef göstermediğini, gazetesi içinde mercek altına alınmasını istediğini belirterek, "Kendisine Uğur Mumcu gibi bir hava vermek istiyor" dedi.

Ozan Arif şunları söyledi: "Bu tip saçlamalıklarla bir yerlere gitmek istiyorsa başka kapılara gitsin. Gazeteyi ve yazarlarını da okurlarına hedef gösteriyorum. Yeni Şafak gibi din iman havarisi olarak bilinen bir gazetede İsmail Türüt’ün dün arkasında takla atan bir gazetede, İsmail Türüt’ün dün konserlerine gittiği camianın sesi olan bir gazetede, Ozan Arif’in yazdığı yazdığı şiir böylesine yanlış bir deşifre edilerek kime hizmet ediliyor. Ben bu açıdan o gazete içinde mercek altına alınmasını istiyorum. Ayrıca haberi hazırlarlarken ne beni ne Türüt’ü aramadılar."

Ozan Arif’in sözleri yazdığı "Plan Yapmayın Plan" türküsünü İsmail Türüt besteledi ve yorumladı. Youtube paylasış sitesine konulan bir klipte, İsmail Türüt’ün bu türküsü fon müziği olarak kullanıldı. Görüntelerde ise Hrant Dink’in, cesedinin, cinayet sanıkları O.S.’nin ve Yasin Hayal’in görüntüleri kullanılmıştı. İsmail Türüt, türküyü sahiplendi ama klipten haberi olmadığını söyledi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Ozan Arif, İsmail Türüt ve klibi yapanlar hakkında soruşturma başlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!