Merasim Sokak kararı: 6 sanığa 30’ar kez ağır müebbet

Güncelleme Tarihi:

Merasim Sokak kararı: 6 sanığa 30’ar kez ağır müebbet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 22:26

Ankara Merasim Sokak’ta 17 Şubat 2016 tarihinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili 68 sanığın yargılandığı davada dün karar çıktı.

Haberin Devamı

Ankara 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, aralarında PKK’nın üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu sanıkların son savunmaları alındı. Ardından mahkeme, sanıklardan Kubbettin Onur, Ahmet Karaman, Muharrem Canikli, Hayrettin Tomak, Hüseyin Karadaş ve Metin Aslan’a ‘devletin birliğini bozmak’ suçundan 1’er kez, 29 kişiyi öldürmekten 29’ar kez olmak üzere 30’ar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, bu 6 sanığı ayrıca ‘75 kişiyi öldürmeye teşebbüs’ ve ‘patlayıcı madde imal etmek ve taşımak’ suçundan da 1185’er yıl hapis cezası ile 33 bin 320 lira adli para cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sanıklardan Fahri Deniz ve Bahri Onur’u ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlarından 9’ar yıl hapis cezasına çarptırdı. Saldırı ve terör örgütü üyeliği suçlamalarından beraat eden sanıklar Mustafa Bulut, Turgut Kahraman, Hüseyin Gökduman, Murat Karaca, İsmail İpar, Hasan Avsan, Metin Cura ise ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından 6’şar yıl hapisle cezalandırıldı. 

Haberin Devamı

46 FİRARİNİN DOSYASI AYRILDI

Mahkeme, saldırı ve örgüt üyeliği suçlarından suçsuz bulduğu sanıklar Serdar Bulut ve Uğur Yüce’nin beratına, daha önce ‘örgüt üyeliği’ suçundan İstanbul’da ceza alan sanık Sinem Oğuz hakkındaki davanın reddine hükmetti. Mahkeme, öldüğü tespit edilen 4 sanığın dosyasının düşmesine, firari durumdaki 46 sanığın ise dosyalarının ayrılmasına da karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!