Merakla beklenen Audi Q5 ile tanışma zamanı geldi

Güncelleme Tarihi:

Merakla beklenen Audi Q5 ile tanışma zamanı geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 00:00

Alman üretici Audi’nin Autoshow’da sergileyeceği en dikkat çekici otomobil, merakla beklenen ’Q5’ olacak. Audi’nin hızla büyüyen kompakt 4X4 segmentindeki yeni oyuncusu Q5, fuardaki Türkiye tanıtımından sonra 55 bin Euro’dan başlayan fiyatlarla yollara çıkacak. Doğuş Otomotiv tarafından ikisi dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneğiyle ithal edilecek olan Q5’ten yıl sonuna kadar 100 adet satılması bekleniyor.

Audi’nin yeni kompakt SUV (Sport Utility Vehicle) modeli Q5’i geliştirilen mühendisler tepeden tırnağa aracın her noktasında yakıt tüketimini düşünmüş. Audi Q5, sahip olduğu yeni motor teknolojisinin dışında, lastiklerinden, navigasyonuna, farlarından, radyatörüne kadar yakıt tüketimi düşünülerek tasarlanmış. Özgün bir tasarıma sahip olan Q5, genel olarak yuvarlak hatlara sahip. Gösterişli krom havalandırma ızgarası ile bir Audi olduğunu hemen ortaya koyan araç, profilden bakıldığında da oldukça sportif bir duruş sergiliyor. Q5’in arka kısmına geçildiğinde ise ağabeyi Q7’den izler taşıdığı görülüyor. 1.65 metrelik yüksekliğindeki aracın uzunluğu 4.63 genişliği ise 1.88 metre. Bu sayede araç arka koltukları dik konumdayken 540 litre, koltukları katlandığında ise 1560 litrelik bagaj hacmi sunuyor.

İKİSİ DİZEL ÜÇ MOTOR

Üç farklı motor seçeneği ile Türkiye’ye gelecek olan Q5’te 2.0 litre hacmindeki benzinli motor en çok satacak versiyonu oluşturuyor. Yeniden geliştirilen bu motor 211 beygir güç ve 350 Nm tork üretecek şekilde modifiye edilmiş.

580 beygirlik en güçlü Audi de fuarda

Audi, Autoshow’da en güçlü modeli yeni ’RS6 Avant’ı da Türk otomobilseverlerle buluşturacak. Yeni RS6 Avant, 580 beygir güç üreten çift turbo beslemeli V10 motoru, quattro dört tekerlekten çekiş sistemi ve dinamik sürüş kontrolüne sahip spor süspansiyonunun yanı sıra LED teknolojili farlarıyla dikkat çekiyor. Doğuş Otomotiv, 193 bin 568 Euro’dan başlayan fiyatlarla Türkiye pazarına sunduğu yeni RS6 Avant’tan 10 adet satmayı hedefliyor. Yeni RS6 Avant’a mevcut Audi model yelpazesinin en güçlü modeli unvanını kazandıran çift turbo besleme ünitesine sahip 5.0 litrelik FSI teknolojili V10 motor, 580 beygirlik gücün yanı sıra 1500 ile 6250 d/d gibi geniş bir devir aralığında 650 Nm’lik tork üretiyor. 6 ileri tiptronic şanzımanlı RS 6 Avant, 2025 kilogramlık ağırlığına rağmen 0-100 km/s hızlanmasını sadece 4.6 saniyede tamamlıyor.

Makyajlı A6, Paris’le aynı anda İstanbul’da

Audi’nin lüks sınıfta yer alan başarılı modeli A6, geçirdiği makyaj operasyonunun ardından Paris fuarıyla eş zamanlı olarak İstanbul Auto Show’da da Türk otomobilseverlerin beğenisine sunuluyor. Aracın dış kısmı makyajlı A3 ile benzerlik gösterecek şekilde ön ve arka taponlar değişirken arka kısım ise led stoplarla donatılmış. Serinin diğer modellerinde olduğu gibi makyajlı A6’ya da gündüz farları adepte edilmiş. S-line’da sisler daha ovalken standart A6’da sisler kare şeklinde geliştirilmiş. Önceden olduğu gibi S6’da gündüz farları ise tamponun altında yer alıyor. İç kısımda da bazı düğme ve müzik tesisatında değişiklik yapılırken yeni Audi Valvelift System ilk defa yeni motor supercharger 3.0-litre V6 da kullanılmış. Bu motor aynı zamanda 290 beygir güç üretiyor. Yeni A6’nın satışına Türkiye’de fuardan sonra başlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!