Menderes gibi Molla’ya üzüldük

Güncelleme Tarihi:

Menderes gibi Molla’ya üzüldük
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2013 02:05

Başbakan Tayyip Erdoğan, idamı insanlık suçu olarak gösterenlerin Bangladeş’te idam edilen Abdülkadir Molla söz konusu olunca susmayı ve susarak onaylamayı tercih ettiğini belirterek, “Biz merhum Menderes idam edildiği zaman çok üzülmüştük. Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan idam edildiği zaman çok üzülmüştük. Eğer demokrasi mücadelesi diyorsak, insan hak ve özgürlükleri diyorsak, bunun mücadelesini şüphesiz ki veriyoruz ve vereceğiz” dedi. Erdoğan, partisinin 81’inci il belediye başkan adayını dün akşam Antalya’da açıkladı: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel...

BAŞBAKAN ERDOĞAN ANTALYA ADAYINI AÇIKLADI

Haberin Devamı

Erdoğan açılışlar için geldiği Antalya’da Gazipaşa Havalimanı ve Manavgat’ta şöyle konuştu:

SUSUP ONAYLAMADIK

İdam edilen bu zat, 50 yıllık süreç içinde hükümetlerde bulundu. Hükümet ortağı oldu bu insanlar. Düşünebiliyor musunuz, 50 yılın sonunda bir siyasi kalkıp idam edilebiliyor. Herhangi bir gerekçe, müdellel (kanıtlanmış) bir gerekçe ortaya konulamıyor. Şu anda biz Türkiye olarak böyle bir idam kararının, böyle bir infazın Bangladeş’in yararına olmayacağını vurguladık. Bangladeş’in iç huzuruna, barışına fayda getirmeyeceğini vurguladık. İdamı durdurmak için çaba harcadık, kendilerinden ricada bulunduk. Ne yazık ki böylesine hassas meselelerde, hak ve adalet nazarı gerektiren meselelerde hep susanlar bu defa da sustular. İşlerine geldiğinde idamı insanlık suçu olarak gösterenler söz konusu şehit Abdülkadir Molla olunca susmayı ve susarak onaylamayı tercih ettiler. Bu meselede de biz susmadık. Türkiye olarak susup onaylayanlardan
olmadık. İdamın engellenmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 2 ay kadar
önce mektup yazdı. Perşembe günü sabah saatlerinde de Bangladeş Başbakanı’nı arayarak kaygılarımı ilettim. Maalesef dünyadan yeterli baskı, yeterli tepki gelmediği için bu infaz gerçekleşti.

Haberin Devamı

BUNLARDA VİCDAN YOK

(Suriye) Suriye’de halkın mazlumun yanında durmayın diye çok eleştiriler geldi. Anamuhalefet bunun başındadır. ‘Türkiye dış politikada yalnızlaşıyor. Türkiye komşularıyla sorunlu hale geliyor’ dediler. Şimdi ben bu kesimlerin hepsine soruyorum, Türkiye’de ve dışarıda bizim Suriye politikamızı, Suriye’ye karşı eleştirenlere soruyorum. 150 binden fazla masum insan öldü. Çocuklar öldü, kadınlar öldü, öldürüldü. Allah aşkına siz aynaya bakabiliyor musunuz? 150 bin masum insanın katili olan Şam’daki diktatörle hatıra fotoğrafı çektirenlere soruyorum, siz aynaya bakabiliyor musunuz? Bunlarda vicdan yok, vicdanınızla yüzleşebiliyor musunuz? Dünyanın vicdanına sesleniyorum, çocuklarının yüzünüze nasıl bakıyorsunuz. Biz Suriyeli çocukların hakkını savunmaya devam edeceğiz, Mısırlı çocukların hakkını savunmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

PISIRIKLIK YAKIŞMAZ

Biz istismar ve korku üzerine siyaset yapmıyoruz. Bizim siyasetimiz hizmet siyaseti. Antalya’nın kaygılarını, görüşlerini çok iyi biliyoruz. Manavgat’ın kaygısı neyse biz aynı kaygıyı taşıyoruz. Bizim çizgimiz milletin çizgisidir. Manavgat’ı üzecek başını öne eğecek hiçbir işe girişmeyiz. Hizmet siyaseti üretemeyenler çamur atma, korku siyaseti üretiyor. İdeolojik saplantılarla, korkularla siyaset yapılmaz. 3.5 yılda hükümeti bırakıp kaçanlar meydanlara nasıl çıkıyor. Bunlar ülkeye çok bedel ödetti. Onlar laf üretir biz iş üretiriz. İdeolojik saplantılarla korkularla siyaset yapılmaz. Onlar geride kaldı. Önemli olan eser siyaseti. Bir dünya kenti olan Antalya ve Manavgat içine kapanan değil böyle hayale sahip olmalıdır. Çözüm sürecini ileri götüreceğiz. Bizim rüyalarımızı, hayallerimizi dünyada ve bölgesinde güçlü bir Türkiye süslüyor. Pısırık ve gölgesinden bile korkan, küçücük dünyasında bir Türkiye bize yakışmaz. Türkiye için gece gündüz çalışıyoruz.

Haberin Devamı

BU DERELERİN HALİ NE

Biz milletimizin karşısına içi boş sloganlarla çıkmadık. Eserlerimizle hizmetlerimizle çıktık. Biz sizden ve Allah’tan gücümüzü aldık. Bir çok şeyi başardık. Biz büyükşehir dedik CHP olmaz dedi. Niye. Bunlar büyükşehir nedir anlamazlar. Gelirken dereleri gördüm, üzüldüm. Böyle dere mi olur Allah aşkına.

NELER ÇEKTİRDİLER YA

Biz İstanbul’u da CHP’li belediyeden aldık. Çöpten, hava kirliliğinden geçilmiyordu. İstanbullu ‘Biz sizden memnunuz’ diyor. Antalya’da da bunu gösterelim. Bize oy vermiş vermemiş önemli değil. Eski defterleri karıştırmayalım. İnsana insan olduğu için hizmet ediyoruz. Neler çektirdiler bize ya. Kızlarımızın okula gidişini engellediler. Niye başında başörtü var diye. Ayırdılar, katsayı koydular. Ne oldu katsayı kalktı, başörtüsünün önündeki engel kalktı. Ne oldu? Türkiye parçalandı mı bölündü mü? Niye çektirdiler bu yavrulara. Nedir çekilen bu çile ya. 15 yılımızı yediler. Karanlık dönem geride kaldı. Şimdi aydınlık dönem önümüzde.

Haberin Devamı

Kadıköy ve Bakırköy belediyeleri modern şehirciliğe örnek

BAŞBAKAN Erdoğan, Antalya’da Gazipaşa Havalimanı’nın açılış töreninde şehircilik ve hizmet anlayışını anlatırken İstanbul’dan CHP’ye bağlı olan Bakırköy ve Kadıköy belediyelerini örnek verdi. “Şehirli olmak medeni olmaktır, işte bunu köye ulaştırmak çok önemli” diyen Erdoğan, şöyle konuştu: “Bakın İstanbul’un bir Kadıköy’ü var bilirsiniz, duymuşsunuzdur. Bir Bakırköy’ü var duymuşsunuzdur. Bunlar eskiden köydü. Ama şimdi artık onlar köy olmaktan çıktı. Şehir oldular. Ve şu anda Türkiye’nin hemen hemen kahir ekseriyetinden çok daha kalabalık nüfusa sahipler. Ama alt yapılarıyla, üst yapılarıyla da tabii modern şehirciliğin buralarda uygulamasını görüyorsunuz.”

Haberin Devamı

Antalya adayı

BAŞBAKAN Erdoğan, partisinin 81’inci il belediye başkan adayını dün akşam Antalya’da açıkladı: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel... Erdoğan, CHP’li Mustafa Akaydın’ı kastederek, “Antalya fetret dönemi yaşıyor. Akdeniz’de yıldız gibi parlaması gereken Antalya, vizyonsuzluğa mahkûm ediliyor. Antalya’yı yolsuzluğun, usulsüzlüğün, entrikaların merkezi haline getirenler Antalya’ya yazık ediyorlar. 30 Mart Antalya için yeni bir milat olacak. Bunlar bu işi yapamaz bu işin delisi olacaksın delisi. Antalya artık şaha kalkacak” dedi. Erdoğan şöyle konuştu: “29 Mart akşamına kadar uyumak, durmak, dinlenmek, gevşemek, rehavet, ihmal yok. Antalya’da kavga, münakaşa çekişme yok. Antalya’ya CHP’nin gerçek yüzünü göstereceksiniz.”

Oyuncak izdihamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, gittiği her yerde olduğu gibi dünkü Antalya programları sırasında da eşi Emine Erdoğan’la birlikte çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. Antalya’daki Gazipaşa Havalimanı ve Manavgat’taki toplu açılış törenleri sonrasında Erdoğan çiftinin dağıttığı satranç takımı ile oyuncak bebek ve oyuncak otomobillere büyük ilgi oldu. Başbakan Erdoğan, Manavgat’taki tören alanında ise bir kız çocuğunun elini öperek sevgi gösterisinde bulundu.

‘Milli İradeye Saygı’ ağacı

BAŞBAKAN Erdoğan, Gezi Parkı olayları sırasında “Mesele 4 ağaçsa biz 400 bin ağaç dikeceğiz” sözü veren ASKON’un (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği) Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle, Pendik Kurtköy’de düzenlediği 400 bin fidan dikim projesine katılarak ‘Milli İradeye Saygı’ adı verilen 10 yaşındaki ladin fidanını dikip sonra da can suyu verdi. Ağaçların dikildiği alana, ‘Kronik Solunum Yolu Hastalıklarına Karşı Küresel İşbirliği’ anlamına gelen ‘GARD Ormanı’ adı verildi. Erdoğan, “11 yılda 2 milyar 800 milyon fidan diktik. 37 milyon dekar ağaçlandırma çalışması yaptık. Bizim işimiz çevrecilik, bizim işimiz ağacın olmadığı yere ağacı götürmek. 2008’den bu yana Milli Ağaçlandırma Seferberliği Projesi yürütüyoruz. Bunu görmek lazım ama gözü olup da görmeyenler olursa, ne diyeyim” dedi. Erdoğan’ın katılacağı törenlerde turkuaz halı kullanılmaya başlanmasıyla birlikte yeni bir uygulama daha devreye sokuldu. Turkuaz halıyı yağmur ve çamurdan koruyarak kirlenmesini önlemek için halıya naylon presleniyor. Naylon, Erdoğan tören alanına gelmeden hemen önce sökülüyor. Dünkü ağaç dikme töreninde de Erdoğan’ın gelişi öncesi aynı görüntü ortaya çıktı. - Mustafa KÜÇÜK / İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!