Memur kızına 5 yıldızlı nişan

Güncelleme Tarihi:

Memur kızına 5 yıldızlı nişan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

40 milyon lira ödenek, 110 milyon lira da maaş alan İpsala Gümrük Müdürü Hasan Yılmaz, kızını, 5 yıldızlı Holiday Inn Oteli'nin balo salonunda nişanladı. 500 davetlinin katıldığı görkemli tören için harcanan 6 milyar 250 milyon lirayı, toplam 150 milyon liralık maaşı olan bir devlet memurunun nasıl ödediği merak konusu oldu.

İPSALA Gümrük Müdürü Hasan Yılmaz, kızı Müge'yi, 5 yıldızlı otelin balo salonunda, kraliçelere layık bir davetle nişanladı...

657 sayılı yasaya tabi devlet memuru olan, 40 milyon lira ödenekle birlikte toplam 150 milyon lira maaş alan Yılmaz'ın, Holiday Inn Oteli'nde düzenlediği ve 500 davetlinin katıldığı nişana ödediği 6 milyar 250 milyon lira için hiç harcama yapmadan, 3.5 yıl çalışması gerekiyor.

Ataköy Holiday Inn Otel'de önceki akşam düzenlenen muhteşem nişan töreniyle, İpsala Gümrük Müdürü Hasan Yılmaz'ın kızı Müge ile Borsan Ticaret A.Ş. çorap fabrikası sahibi Coşkun Bor'un oğlu Soner nişanlandı.

Tören, açık büfe kokteylle başladı. Daha sonra Sedef 1 Balo Salonu'na geçen davetliler Rus salatası, patlıcan salatası, Çerkez tavuğu, füme som balığı, tereyağlı biber dolması, pastırma, rokalı süzme yoğurt, ıspanaklı baklava böreği, şam fıstıklı ızgara piliç göğsü, bademli pilav eşliğinde 3 renkli meyve sosu üzerinde, tarçın sosusundan oluşan mönüyle ağırlandılar.

Görkemli törende davetliler, canlı müzik eşliğinde dans edip, halay çektiler. Yılmaz ve Bor ailelerinin yakınlarının katıldığı nişan töreninde, davetliler takı takma yarışına girdiler. Gelin adayı Müge Yılmaz'ın taşımakta zorlandığı yaklaşık 2 kilogramlık altın takı, torbaya dolduruldu.

BU MAAŞLA...

40 milyon lira ödenek ve 110 milyon lira maaş olmak üzere, eline ayda toplam 150 milyon lira para geçen Gümrük Müdürü Hasan Yılmaz'ın, 5 yıldızlı otelde nişan yapacak parayı nereden bulduğu merak konusu oldu.

Hasan Yılmaz, kızı Müge ve damat adayı Soner Bor'un nişanına katılan her kişi için otele 50 dolar (12 milyon 500 bin lira), 500 davetli için ise toplam 25 bin dolar (6 milyar 250 milyon lira) ödedi. Bu para, Hasan Yılmaz'ın tam 3.5 yıllık maaşına denk geliyor.

Otel yetkilileri, nişanla ilgili gider sözleşmesinin, İpsala Gümrük Müdürü Mustafa Yılmaz'ın eşi Serap Yılmaz adına yapıldığını ifade ettiler.

İşini bilen gümrükçü

İstanbul'da beş yıldızlı otelde, kızına kraliçelere layık nişan yapan İpsala Gümrük Müdürü Hasan Yılmaz'ın, 10 günlük rapor alarak İpsala'dan ayrıldığı ortaya çıktı. Hasan Yılmaz, Gaziantep Gümrükleri Başmüdürlüğü emrinde çalışırken, 5 yıl önce Edirne Gümrükleri Başmüdürlüğü emrine Gümrük Müdürü olarak atandı. Kapıkule'de TIR Gümrük Müdürlüğü görevini üstlenen Hasan Yılmaz, 2 yıl süreyle bu makamda kaldı. TIR Gümrük Müdürlüğü görevinden pek de memnun kalmayan Yılmaz, Kapıkule'deki 4 gümrük müdüründen biri olmaktan ve kendi aralarında yer değiştirip durmaktan hep yakındı. İpsala Gümrük Müdürlüğü'nün 3 yıl önce boşalması üzerine bu göreve talip olan Hasan Yılmaz, Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından buraya nokta tayinini yaptırdı ve böylece Edirne Gümrükleri Başmüdürlüğü'nün görev yerini değiştirme endişesinden kurtuldu. Çalışmadığı belirtilen eşini ve çocuklarını hem Kapıkule, hem de İpsala'ya hiç getirmeyen Hasan Yılmaz, lojmanda hep tek başına kaldı. Hafta sonu tatillerinde eşinin ve çocuklarının oturduğu İstanbul'a gidip gelen Hasan Yılmaz'ın 2 yılı Kapıkule, 3 yılı da İpsala olmak üzere Edirne'de 5 yıllık görev süresi haziran ayında dolacak. Bu nedenle Yılmaz'ın Gümrükler Genel Müdürlüğü'ne dilekçe vererek tayinini İzmir veya Bursa'ya yapılmasını istediği öğrenildi.

Takıları taşıyamadı

Açık büfe ve kokteyle başlayan nişan töreninde, Yılmaz ve Bor ailelerinin yakınları Müge'ye takı takma yarışına girdiler. Damat adayının babası Coşkun Bor bir ara müstakbel gelinine takı takılmasını izledi. Memur kızı Müge'ye davetliler 2 kilodan fazla altın takı taktılar. Ağırlık yüzünden takıları üzerinde taşıyamayan Müge Yılmaz bir torbaya koydurup, emin bir yere gönderdi.

Çok yoruldular

Müge Yılmaz ile Soner Bor, yaklaşık 6 milyar 250 milyon lira harcanarak gerçekleştirilen 5 yıldızlık nişan törenlerinde, mutluluk tabloları oluşturdular. Davetlilerin dans edip, halaylar çektiği nişan töreninde, genç çift tebrikleri kabul etmekten yorgun düştü. Bir ara başbaşa kalmanın zevkini yaşayan nişanlılar, aynı zamanda, kısa süre de olsa dinlenme fırsatı buldular.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!