Melih Esen Cengiz'in yeni romanı yolda

Güncelleme Tarihi:

Melih Esen Cengizin yeni romanı yolda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2014 10:07

Marlene’in Yetimi ve Bir Osmanlı Yazı romanlarının yazarı Melih Esen Cengiz’den yeni bir çalışma.

Haberin Devamı

Kitaplarında alışılmadık karakter ve olay döngüsü çatan Melih Esen Cengiz, okuyucularına yeni kitabının sonbaharda okuyucuyla buluşacağının müjdesini verdi.

Romanlarını tarihsel bir kurgu ile oluşturan Melih Esen Cengiz, ilk romanı Bir Osmanlı Yazı’nda Büyük harp ve Fenerbahçe Kulübü’nün tarihi üzerinden Alman zırhlıları Goeben ve Breslau’nun İngilizlerden kaçıp Boğaz’a demir atmasıyla başlayan ve imparatorluğun kaderini değiştiren olaylar dizisini yalın üslubuyla okurlarına aktarmıştı. Cengiz, ikinci romanı Marlene’in Yetimi adlı romanında ise ölümün peşinden koştuğu AIDS hastası Otto’nun babasının izini bulma hikâyesi üzerinden bir kez daha tarihin kapılarını aralamış ve okuru ikinci dünya savaşında başlayıp Çanakkalede son bulan soluksuz bir tarihi maceraya çıkarmıştır.

Haberin Devamı

Akıcı üslubu ve insan ruhunun derinliklerine işleyen naif ve duygu yüklü kalemiyle Melih Esen Cengiz, yeni romanında ise okuru bir kez daha tarihin derinliklerine indirecek ve unutulmaz bir aşk hikâyesi üzerinden 1923 işgâlindeki İstanbul sokaklarına davet edecek!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!