Mehmetçik’e bayram sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Mehmetçik’e bayram sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2018 22:36

MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ile önceki akşam saatlerinde Hakkâri'de sınırın sıfır noktasındaki Aktütün Hudut Taburu’nu ziyaret etti.

Haberin Devamı

ERDOĞAN’DAN KUTLAMA
Akar, dün sabah bayram namazının ardından Mehmetçik ile tek tek bayramlaştı. Bakan Akar, cep telefonuyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı aradı. Mehmetçik’in bayramını kutlayan, şehitlere rahmet, gazilere şifa dileyen Erdoğan şunları kaydetti:

“Sizleri bu onurlu mücadelenizden dolayı tebrik ediyorum. Biliyorum ki sizler bu yolda inanarak bir yolculuğa çıktınız ve bugüne kadar onurla, şahsiyetle bu dinin, ezanın, vatanın, bayrağın korunması  için büyük mücadele sürdürdünüz, sürdürüyorsunuz. Sizleri şahsım, milletim adına tebrik ediyorum. Nice bayramlarda beraber olma umuduyla sizleri kucaklıyorum, Allah yar ve yardımcınız olsun.”

NİCE ZAFERLER DİLEĞİ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Beytüşşebap Jandarma Komando Alay Komutanlığı’nı ziyaret etti. Soylu, beraberindeki komutanlarla Kato Dağı’ndaki Tuzluca üs bölgesine gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakan Soylu’yu telefonla arayarak askerlerin bayramını kutladı. Erdoğan, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. İnşallah geleceğimiz nice zaferlerle dolu olsun. Sizler dik durdukça bayrağımız inmeyecek, ezanlarımız susmayacak, bu vatanı kimse bölemeyecek. Milletimiz çok daha refah ve huzur içinde olacaktır. Nice bayramlar diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Mehmetçik’e bayram sürprizi

TERÖRÜ BİTİRECEĞİZ
MİLLİ Savunma Bakanı Hulusi Akar, Aktütün’de “Terörü  mutlaka sona erdireceğiz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele devam edecek. Hiçbir arkadaşımızın kanı yerde kalmadı, kalmayacak. Terör saldırılarının hesabı soruluyor, sorulmaya da devam edecek” dedi.

1700 rakımlı tepedeki komutanlıkta askerlerle karavanadan yemek yiyen ve geceyi hudut taburunda geçiren Akar, bayram namazını da burada kıldı.  Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla Aktütün Tabur Komutanlığı’ndan askeri helikopterlerle Yüksekova’daki 3. Piyade Tümen Komutanlığı’na geçti. Bakan Akar, hudut hattındaki başarılı faaliyetlerinden dolayı güvenlik güçlerini kutladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!