Nail KAHRAMAN-Erdinç KARAKAŞ/BURSA, (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2006 12:33
Bursa'’da dondurulmuş gıda alanında faaliyet gösteren bir firma, 2 yıl boyunca bayatlamayan ekmek üretti. Süt, soya unu, zeytinyağı gibi önemli besin kaynaklarını içeren ve özel olarak ambalajlanan bayatlamayan ekmeklerden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne 200 bin tane gönderildiği belirtildi.
Özellikle sınır bölgelerinde görev yapan askerler düşünülerek yapılan ekmeğin, yüksek ateşte uzun süre fırınlanması ve nem oranının oldukça düşük olması nedeniyle 2 yıl boyunca tazeliğini koruduğu açıklandı.
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde 9 yıldır dondurulmuş gıda alanında faaliyet gösteren ve milföy hamuru, pizza, mantı, börek çeşitleri, yufka ve dürüm ekmeği gibi ürünlerinin önemli kısmını Avrupa’ya ihraç eden ‘Er Gıda’, Türk Silahlı Kuvvetleri için 2 yıl bayatlamayan ekmek üretti. Uzun süren araştırma geliştirme çalışmaları sonucunda üretilen ve ‘Kare ekmek’ adı verilen 90 gram ağırlığında, 11x11 santimetre ebatlarında üretilen 200 bin ekmek Türk Silahlı Kuvvetleri'ne gönderildi. Zor koşullarda görev yapan askerler düşünülerek hazırlanan ekmeğin ilk 2 yıl boyunca tazelik ve lezzetini koruduğunu belirten Er Gıda Genel Müdürü Can Ozan Onur, şöyle dedi: “Bayatlamayan ekmek yapılan ciddi ve uzun Ar-Ge çalışmalarının sonucu ortaya çıktı. Bu ekmek zor şartlarda görev yapan askerlerimiz için üretiliyor. Normal ekmeklerden farklı olarak bu ekmeği yüksek ateşte uzun süre fırınlıyoruz. Böylelikle nem oranını da en aza indiriyoruz. Ekmeğin yapımında kullanılan süt, soya unu, zeytin yağı gibi enerji içerikli besin kaynakları da ayrı bir lezzet veriyor.”
Ayrı paketlenen ekmeklerin hava ile temasının kesildiğini, bu sayede tüketim ömrünün de uzadığını hatırlatan Onur, Türk Silahlı Kuvvetleri için ürettikleri 200 adet ekmediği teslim ettiklerini ve yeni talepler geldiğini ekledi.