Güncelleme Tarihi:
Türkiye’de müzik ve eğlence sektöründe öncü işlere imza atan ve iki yıl önce hayatını kaybeden Mehmet Uluğ’un adı yine müzikle yaşatılıyor. Mehmet Uluğ Müzik Evi’nin (MUME) ilk adımları, geçen yıl Akbank Caz Festivali kapsamında gerçekleştirilen Mehmet Uluğ Anma Gecesi’nden elde edilen gelirle atıldı. Engelli ve sosyal dezavantajlı bireylerin sanat yoluyla sosyal hayata katılımını hedefleyen ve Çukurbağ köyünde yer alan Düşler Akademisi Kaş bünyesinde kurulan Müzik Evi’nin kapıları, müzikle iç içe olmak isteyen herkese açık. Kamp alanının içindeki Mehmet Uluğ Müzik Evi’nde bulunan kayıt stüdyosunda, Düşler Akademisi’nin konuk ettiği gençlerin yanı sıra isteyen her sanatçı, belirli bir ücret ödeyerek kayıt yapabiliyor. Bu sayede Düşler Akademisi’ne de destek olunuyor.
AÇILIŞ BARIŞ İÇİN MÜZİK ORKESTRASI’YLA
Mehmet Uluğ Müzik Evi’nin kapıları ilk kez, çocuklara karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlamayı amaçlayan Barış İçin Müzik Vakfı öğrencileri ile açıldı. Bu yıl 10’uncu yaşını kutlayan Barış İçin Müzik Orkestrası üyeleri, Düşler Akademisi Kaş’taki bir haftalık kamp boyunca Mehmet Uluğ Müzik Evi’nde üç ayrı parçanın kaydını gerçekleştirdi. 10’uncu yıl jingle’larının kaydını da MUME’de yapan Barış İçin Müzik Orkestrası’nın geçen cuma akşamı Kaş Amfi Tiyatro’da verdiği konserle Mehmet Uluğ bir kez daha müzikle anıldı. Pozitif, Düşler Akademisi ve Barış İçin Müzik Vakfı’nı bir araya getiren Mehmet Uluğ Müzik Evi için Kaş Amfi Tiyatro’nun kapıları Kaş’ın klasik müzik sevenlerine açıldı.
Tchaikovsky’nin ‘Slav Marşı’, Arturo Marques’ten ‘Conga del fuego’ ve ‘Danzon No.2’, Dvorák’ın ‘9. Senfoni’si, Bizet’ten Carmen ‘Les Toreadors’ ve Rossini’nin ‘William -Tell’ eserlerinin yer aldığı bir müzikal seçki sunan Barış İçin Müzik Orkestrası’nın konserini, yaklaşık 500 kişi izledi.