‘Mehmet’siz 5 yıl boyunca polisten kaçtı

Güncelleme Tarihi:

‘Mehmet’siz 5 yıl boyunca polisten kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2011 00:00

Eski Milli Savunma Bakanı Mehmet Ercan Vuralhan, karşılıksız çek, dolandırıcılık ve sahtecilikten oluşan beş ayrı suçtan 2006’dan beri aranırken geçen hafta yakalandı ve tutuklandı.

Haberin Devamı

Tutukluluk kararlarında nüfus kaydındaki ismi olan “Mehmet Ercan Vuralhan” yazan eski bakanın “Ercan Vuralhan” yazılı TBMM kimliği ve Almanya’dan aldığı sürücü belgesini kullanarak polisi beş yıldır atlattığı anlaşıldı.

Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, Emniyet kayıtlarında, İstanbul, Eskişehir ve Alanya’dan 2006, 2008 ve 2011’e ait beş ayrı karşılıksız çek, sahtecilik ve dolandırıcılık davalarından tutuklama ve arama kararları bulunan Mehmet Ercan Vuralhan’ın peşine düştü. Ekipler, yaptıkları takipte 4 Mart 2011’de Vuralhan’ın Şişli’de bir banka şubesine geldiğini belirledi. Mali polis, hemen ilçe ekiplerine devreye soktu ve bankaya sevk etti. Bankaya ulaşan ilçe ekipleri yakaladıkları kişinin isminin “Ercan Vuralhan” olduğunu ancak Genel Bilgi Toplama (GBT) taramasında herhangi bir suç kaydının bulunmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Mali polis: Nüfuskağıdını isteyin

Mali Polis, Vuralhan’ın nüfus kayıtlarındaki ilk isim olan Mehmet’in TBMM kimliği ve Almanya’dan aldığı sürücü belgesinde olmaması nedeniyle otel kayıt işlemleri ve polis kontrollerinden geçmeyi başardığını ilçe ekibine iletti ve “Nüfus kağıdını isteyin” dedi. Mali Şube ekipleri banka şubesine giderek gerçek kimliği ortaya çıkan Vuralhan’ı ilçe ekiplerinden teslim aldı. Vuralhan çıkarıldığı İstanbul Adliyesi’nde tutuklandı ve Paşakapısı Cezaevi’ne gönderildi. Mehmet Ercan Vuralhan’ın üzerinde bulunan TBMM kimliği, TC numarası ve kaçmayı başardığı “Mehmet” isminin eklenmesi için TBMM İdare Amirliği’ne gönderildi. Sürücü belgesi de Trafik Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!