Mehmet Özcan: Saygısızlık etmeyi aklımızdan geçirmedik

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Özcan: Saygısızlık etmeyi aklımızdan geçirmedik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2014 16:36

Bursa'da 6 yaşındaki oğluna, Osmanlı Padişahı Murat Hüdavendigar'ın kabrinin bulunduğu aynı adı taşıyan camii avlusunda, Osmanlı Usulü sünnet töreni ve mevlit düzenlemesi yapan ve tepkilere neden olan Vali Yardımcısı Mehmet Özcan, bu akşam sünnet düğününün gerçekleşeceği Hilton Otel'de, basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Haberlerin eşini ve kendisini üzdüğünü belirten Özcan, Bursa'da göreve başladığında 1'nci Murat Cami'ne yakın bir misafirhanede konakladığını ve bu mekanı yakından izleyerek, saygı duyduğunu söyledi. Özel bir manevi bağlılığı olduğunu kaydeden Özcan, “Bu sebeple oğlumun sünnetinde böyle bir mekanı seçmeyi iyi bir seçim olarak gördük. Burası halka açık aktivitelerin yapılabileceği bir yer haline geldi son düzenlemelerle. Ben arzu ediyorum ki camilerimiz sosyal hayatın içinde daha etkin kullanılabilsin ve halkımızın teveccühüne mahzar olsun. Biz burada bir örnek olmayı da düşündük.

OSMANLI USULÜ SÜNNET TÖRENİNDE KARELER İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN

Mehmet Özcan: Saygısızlık etmeyi aklımızdan geçirmedik

Haberin Devamı

Gazeteleri okuyunca çok şaşırdım. Bizim burada halkımızın hissiyatından başka hiçbir hissiyatımız yoktur. Aksine buraya özel bir ilgi gösterilsin bunlar bütün halkımızla paylaşılsın diye seçilmiş bir yer. Öne çıkarılmak istenilen saygısız tutum ve davranışların hiç birisi tarafımızdan gerçekleştirilmedi. Biz namazında, abdest almanın da, sünnet olmanın da ne demek olduğunu çok iyi biliriz. Böyle bir etkinliği yaparken de bir saygısızlık etmeyi aklımızdan dahi geçirmeyiz. Kim bunları hangi amaçlarla öne çıkarmaya çalışıyor bilmiyorum" dedi.

Mehmet Özcan: Saygısızlık etmeyi aklımızdan geçirmedik

OSMANLI USULÜ SÜNNET TÖRENİ YAPILDI

EMEKLİ OLDU

Oğlunun sünnet törenini Osmanlı usulüyle camide yapan ve sosyal medyada tepki çeken Bursa Vali Yardımcısı Mehmet Özcan’ın bugün itibari ile yaş haddi nedeni ile emekli olduğu öğrenildi.

“HEM EMEKLİLİĞİMİ HEM DE OĞLUMUN SÜNNETİ NEDENİYLE HAYIR YAPTIK"

600 kişiye hayır amacıyla ikramda bulunduklarını vurgulayan Özcan, “Burası tarihi, dini bir mekandır. Bunun öne çıkarılması, mekana uygun faaliyetlerle öne çıkartılır, sosyal içerikli faaliyet olarak anlaşılır. Daha güzel örnekleriyle devam eder diye düşünerek bu etkinliğe giriştik. Burada mehter, Bursa'nın sembolü olmuş kılıç kalkan ekibi, feshane üzerinde bazı etkinlikler yapıldı. Macuncular, kağıt helva ikram edildi. Uzun adam, ateşbazlar var. Tarihimizden geleneğimizden gelen faaliyetleri biz bu etkinlikte göstererek, daha çok mekanın tanıtımı öne çıkartılsın istedik. Ben yaş haddinden emekli oldum. 65 yaşını dolduran tüm memurlar emekli oluyor. 40 yıllık memuriyetimin sonunda arkadaşlarıma bir veda yemeği düzenledim hem de oğlumun sünneti vesilesiyle hayır yapmak amacıyla biz burada bulunduk. Tarihi mekanlara, dini duygulara saygısızlık etmeyi aklımızdan geçirmeyiz. Hangi faaliyetimiz, davranışımız bunun göstergesidirö diye konuştu.

Haberin Devamı


“DİNİ VE TARİHİ MEKANLARIMIZ HALKIMIZ TARAFINDAN SOSYAL OLARAK KULLANILMALI"

Mehter ve kılıç kalkan gösterilerinin ardından huzurevinden getirilen yaşlılara, çocuk esirgeme Kurumundaki çocuklara ve mahalle sakinlerine yemek ikramında bulunulduğunun altını çizen Özcan, “Mevlit okutulup, ilahiler söylendi, tasavvuf müziği icra edildi. Çalgı çengi diye nitelendirilmesi son derece üzücü. Bizi mağdur eden bir husus. Bunlardan hangisi çalgı çengi olarak nitelendiriliyor. Biz aile efradı ve yakın arkadaşlarımızın katılacağı bir gece düzenleyeceğiz. Ama o mekanda eğlence asla söz konusu değildir. Sadece hayır yapıldı ve ikramlarda bulunuldu. Orada abdest almayı, ibadet yapmayı engel olacak şekilde kullanıldığı haberleri yanlış ve üzücü. Amacımızın dışında ben camilerimiz, tarihi mekanlarımız müsait olanları uygun görülecek şekilde kullanılsın. Hayatın içinde olsun. Sadece namaz saatleri içinde açılan sonrada kapatılan hayatın dışında mekanlar olmaktan çıksın. Daha çok sosyal olsun. Hiç kimseyi incitmeyi aklımızın ucundan geçirmedik. Umarım bu mağduriyetimiz giderilir. Benim eşim 4'ncü evre kanser hastası. Belki çocuğumuza yapabileceğimiz son bir faaliyettir. Başka mürüvetlerini görür müyüz bilmiyoruz. Ama onun sadece gençliğini öne çıkararak gazetede haber yapmak ahlaki bir durum ve tutum değildir. Eşim buraya geldiğinden beri kanser dernekleri ile iletişimde olmuş, onlara yardımcı olmaya çalışmıştır. Ben Kanserim Derneği'ni kurup faaliyetlerin içine girmiştir. Tüm bunlar görmezden gelinerek bizim orayı istismar edeceğimizin düşünülmesi hangi aklı ve vicdanın eseridir bilmiyorum. Kimse bizi kendi çıkarları için kullanmasın” dedi.
Eşi ile birlikte çocuklarının başka bir mürüvetini görüp göremeyeceğinden emin olmadıklarını kaydeden Vali Yardımcısı Özcan, yaşadıkları sorunları saklarken gazetelerde sadece oğlunun şehzade olduğunun yazıldığını söyledi.

Haberin Devamı

“GEREKLİ KURUMLARDAN İZİN ALAN HERKES YAPABİLİR"

Tüm aileler için çocuklarının şehzade olduğunu ifade eden Özcan, geleneklere ve sünnetin asli manasına uygun gerçekleştirdiklerini kaydetti. Müftülük ve din adamlarından bu etkinlik ile ilgili görüş aldığına dikkat çeken Özcan, bir kısmı yol olarak kullanılan yer için Bursa Valiliği, Kaymakamlıklar, mülkiyet sahibi kurumlardan izin alınarak herkesin gerekli izinleri alabileceğini söyledi. Uygun görüşler alındıktan sonra töreni mevlidi yaptıklarını aktaran Özcan, ilk kez yapılan bu etkinliğin güzel bir örnek olmasını istedi.

"7 YIL ÖNCE BİTMİŞ BİR MESELE"

40 yıl boyunca görevini nasıl yerine getirdiyse öyle yaşayamaya devam edeceğini vurgulayan Özcan, eski eşinin de sünnet törenine katılıp katılmadığı ile ilgili soruya şöyle cevap verdi: “Bu mesele bende kalsın. Benim için 7 sene önce biten bir hikayeyi burada tazelemenin hiçbir manası yokö dedi. Vali Yardımcısı Özcan, 2 Haziran'da yaş haddinden emekli olacağını ve görevinin son bulacağını da sözlerine ekledi.


BAKMADAN GEÇME!