Medyatik bakire

Güncelleme Tarihi:

Medyatik bakire
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

Televizyon dizilerinin vazgeçilmez ekibi bu kez sinemada.

SİNEMA salonları yerli filmler açısından olduça hareketli bir sezon geçiriyor bu yıl. Salkım Hanım'ın Taneleri, Asansör, Üçüncü Sayfa, Mayıs Sıkıntısı derken şimdi de sırada bir başka yerli yapım, Duruşma var.

Duruşma, yıllardır ilgiyle izlenen Bizimkiler, Yazlıkçılar, Oğlum Adam Olacak, Komşu Komşu gibi televizyon dizilerine imza atan ekibin ortak çalışması. Senaryosunu Umur Bugay'ın yazdığı filmin yönetmenliğini de Yalçın Yelence üstleniyor.

Film tam da Andy Warhol'un 'herkes bir gün 5 dakikalığına da olsa ünlü olabilir' tespitini doğrularcasına gelişen bir dizi olayı konu alıyor. Sakin bir mahalle yaşamının nasıl bir anda medya gündeminin birinci sırasına oturduğunu esprili bir dille anlatıyor.

İnsanların bir anda gazete ve televizyonların peşinden koştuğu 'ünlü' simalar haline gelmesi artık günümüzün alışıldık olaylarından aslında.

İşte Duruşma'nın, iki kocadan boşanıp bakire kalan kahramanı Nazan da bu insanlardan biri. Nazan, annesinin çıkar hesapları sonucu önce Cavit ile evlenir. Ancak yeni evlilerin gerdek gecesi hüsranla sonuçlanır.. Mahallede Cavit'le ilgili dedikoduların önüne geçilmez olmuştur artık. Sonunda Nazan kocasından boşanır ve yıllardır peşinde koşup duran Selami ile evlenir. Üstelik de eski kocası Cavit'e nispet olsun diye yapılan orkestralı şenlikli bir düğünle.. Ama bu evlilik de bir hayal kırıklığı olur Nazan için. Hala bakiredir!.

Sonuçta annesi Necla boşama davası açar.. Her durumdan bir çıkar sağlamaya çalışan kadının bu defaki hedefi bu davada kızının avukatlığını üstlenen Rafet'tir. İşte bu noktadan sonra olaylar mahallelinin kontrolünden çıkar işin içine televizyoncular, gazeteciler karışır.

Gelelim yaklaşık iki yıllık bir çalışmanın ürünü olan filmin oyuncu kadrosuna... Duruşma, son dönemin gözde oyuncularını biraraya getiriyor. 'Talihsiz ' Nazan rolünde Meltem Cumbul var. Ona, Selami rolünde Zafer Algöz, Cavit rolünde de Güven Kıraç eşlik ediyor. En gözde damat adayı avukat Rafet Bey'i ise Rutkay Aziz canlandırıyor. Güzin Çorağan, Tanju Tuncel, Mine Teber, Selçuk Uluergüven, Mehmet Akan, Ercan Yazgan, Ali Uyandıran, Hikmet Karagöz de filmin diğer oyuncuları.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!