Medyadan haftanın başlıkları

Güncelleme Tarihi:

Medyadan haftanın başlıkları
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2006 20:33

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb1f2bf018fbb8f8ac93a5

Doğrusu, Gegorge ‘Dubya’nın kızları, Jenna ve Barbara Bush’un soldaki fotoğrafını yakında gazetelerde görene kadar, ikizlerin Külkedisi’nin kötü üvey kardeşleri Anastasia ve Drizella’ya ne kadar benzediğini fark etmemiştim! (Yukarıda)

*

Akşam, 19 mart

Gazetenin başlığını değil, bir haberde okuduğum, ABD’nin Irak’ı işgalinin 3.yıldönümünde İstanbul’da sokaklara dökülen göstericilerin sloganını sevdim:

AMERİKA SÜPERSE, BİZ KURŞUNSUZUZ!

*

Sabah, 20 mart

İngiltere’de Rottweiller cinsi bir köpek hastalanmış, 92 kilo geliyormuş.

Üst-başlık: Rottweiller değil ‘Obez-weiller’

Haberin Devamı

*

Hürriyet, 21 mart

Spot: İstanbul Esnaf Hastanesi Koruma ve Yardım Derneği’nin başkan vekili Serap Erkan dahil, 9 yöneticisi ağır cezalık oldu. Bilirkişi raporunda Serap Erkan’ın “sınırsız yetki” ile kendine doktorun 22 kat maaş bağlattığı, Lacoste, Vakko gibi lüks mağazalardan yaptığı alışverişlerin ve telefonunun faturalarını derneğe ödettiği belirtildi.

Başlık: Limit’siz’siniz Serap Hanım

 

*

 

Milliyet, 21 mart

 

Edirne-Uzunköprü’de sel suları çekilince, köylüler tarlalarından balık topladı.


Başlık: Tarlaya ektim balık!

*

Posta, 21 mart

Spot: Ankara’daki Sauna çetesinde sadece üst düzey devlet yetkililerinde olması gereker İç Güvenlik Strateji Belgesi çıktı. ‘Çok gizli’ mühürlü belgede Türkiye’nin sırları bulunuyor.

Başlık: Devlet sırrı terlemiş

*

Tercüman, 21 mart

Spot: Genelkurmay, Org. Büyükanıt için yargı izni vermedi: “İddianame siyasi içerikli, maksatlı. Anayasal sorumluluğu olanlar tavır alsın”.

Manşet: BÜYÜK YANIT

*

Tercüman, 21 mart

Eskişehirli bir çift, evlendikleri günün gecesi şofbenden zehirlendi. Erkek öldü, kadın komada.

Başlık ‘GERDEK ZEHİR OLDU’ diyor.

Haberin Devamı

Zehir olmaktan biraz fazla olmamış mı?

*

Sabah, 22 mart

THY’nin % 25 hissesi halka arz yoluyla özelleştirilecekmiş.

Başlık: THY’den İMKB’ye ek sefer

*

Star, 22 mart

Çin’de her sene 8 bin kişi idam ediliyormuş. ‘Doktorlar koşarak oracıkta maktulün kalbini, böbreğini ve ciğerini alıyor. Organlar zengin Japon hastalara satılıyor’ diyor spot.

Başlık: İNSANLARIN İÇİNİ OYUYORLAR

*

Şok, 22 mart

Levitre (adlı ereksiyon hapı) Viagra’nın pabucunu dama attı, diyor sürmanşet, bir gazete iki ilaç markası hakkında nasıl böyle mukayeseli haber yapıyorsa.

Manşet: İktidar el değiştirdi

*

Şok, 22 mart

‘Sevgili’ adlı aslan, neyzen Ferit Yavuz’un büyüleyici ney nağmelerini duyunca, tüm hırçınlığını üstünden atıyor... diyor muhteşem spot.

Haberin Devamı

Arka manşet: Aslan’ı neyle kuzuya çevirdi

*

Bugün, 22 mart

Spot: Sezer, “Başçı için kararname yok” dedi, Erdoğan’dan “İsim bildirdik ama açıklayamam” cevabı geldi. Merkez Bankası Başkanlığı’na kimin atanacağı tam bir bilmeceye dönüştü

Manşet: Başkan yok, senaryo çok

(Fıkrayı bilirsiniz, hani Kızılderili şefi fena halde kabız olmuştur, bir adamını kasabaya gönderip ilaç aldırır... Fıkra doğru dürüst İngilizce bilmeyen yerlinin şu sözleriyle biter: ‘Bok var, şef yok!’ Bugün ne demek istiyor dersiniz?)

*

Sabah, 23 mart

Kupa çeyrek finalinde, GS-FB maçı muhteşem oldu. Cimbom 3-2 kazandı ama kupaya veda etti.

Manşet: Çimler ağladı be!

(Herhalde, Cem Yılmaz’ın ‘Asfaltı ağlatan adam!’ sloganlı son reklamına gönderme…)

Haberin Devamı

*

Birgün, 23 mart

İstanbul’daki bombalı saldırıların elbaşı olduğu gerekçesiyle yakalanan Suriyeli Sakka, hâkim karşısına çıktı ve … terörist değil, Ekrem Özel adlı bir Türk vatandaşı olduğunu iddia etti.

Ancak söz konusu şahsın İskenderunlu ve bedensel engelli bir vatandaş olduğu, Sakka’nın yalan söylediği anlaşıldı.

Başlık: Louia Sakka’nın yalanı ‘engel’lendi

*

Gazeteyi kaydetmemişim, 23 mart

Efes, Panathinaikos’a İstanbul’da yenildi.

Manşet: NEFES DARLIĞI

*

Posta, 23 mart

Nepal’de kendini ‘küçük Buddha’ diye yutturan bir dolandırıcı çıktı. Güya 10 ay boyunca yemeden, içmeden bir ağaç kovuğunda meditasyon yaptı. Bir müddet ortadan kaybolduktan sonra, tekrar göründü, salak müritlerinin topladığı 1 milyon doları cebe indirip, sırra kadem bastı.

Haberin Devamı

Başlık: ‘Bu da’ mı olacaktı?

(Not: Yakalanırsa eğer paraları iç ettiği için hapse girecekmiş, yaşı 80’in altında olduğu için de cezasını ‘ağaç kovuğunda’ çekmesi mümkün değilmiş! J)

*

Takvim, 25 mart

Ören Bayan’ın (iplik, yün vs üreten bir şirket galiba) çapkınlığıyla ünlü sahibi İzzet Karako, bu kez fena yakalandı. Klaudia Karako, kocasının kendisini aldattığı gerekçesiyle boşanma davası açtı. Karako, çocukları için aylık 17 bin dolar nafaka, kendisine de 1 milyon 100 bin dolar tazminat istiyor… diyor spot.

Ana sayfa başlık: Gören Bayan

Haber başlık: Ören değil söken!

*

Takvim, 25 mart

ABD Genelkurmay Başkanı Peter Pace, PKK açıklamalarıyla ‘Pes doğrusu’ dedirtti. Pace: PKK’ya müdahale edemeyiz, bizi izlemeye devam ediniz… diyor spot.

Başlık: Pace doğrusu!

*

VE CİĞERİMİZİ YAKAN BAŞLIK

Haftanın son başlığını da Bir yılda, bir ayda meydana gelen iki olayı büyütmemek lazım” diyerek cinayetleri, yaralamaları, tecavüz ve tacizleri görmezden gelmeye çalışan ve suçu medyaya atan Milli Eğitim Seyredeni Hüseyin Çelik’e ithaf edelim:

Benim (o zaman adı Levent İlkokulu idi) 37 yıl önce mezun olduğum, oğlumun da üç sene okuğu Lüftü Banat İlköğretim Okulu öğrencisi 16 yaşındaki Fatih Can… ‘medyanın özendirdiği’ bir sınıf arkadaşı tarafından ‘büyütülmemesi gereken’ bir şekilde kalbinden bıçaklandı.

Fatih’in ikizi Oğuz’un ve Can ailesinin umutları çabuk söndü: Fatih’in kansız kaldığı için hasar gören beyni cumartesi günü öldü. Ve anası babası, büyük bir cesaret ve özveriyle, yavrularının organlarını ihtiyaç sahibi hastaları kurtarmak için bağışlama kararı aldı.

(Vatan’ın haberi daha detaylıydı: “Doktorlar, aileye Fatih Can'ın organlarını bağışlamayı düşünüp düşünmediklerini sordu. Baba Ali Can'ın ilk sözü, ‘Başından beri düşünüyordum’ oldu. Ancak son karar anne Safiye Can'ındı. Gün boyunca oğlunun genç yaştaki ölümünü kabullenmeye çalışan anne, aile büyüklerinin iknasıyla, organ bağışım kabul etti. Annenin kararından sonra bir açıklama yapan baba Ali Can, ‘Bir anne için karar vermek çok zor oldu. 16 yaşında oğlunu kaybetmiş. Oğlunun saçının bir kılı bile anne için çok değerlidir. Oğlumun kalan ömrünü diğer insanlarda yaşatarak göreceğiz. Benim oğlum öldü ama başka çocukları yaşatırsak ne mutlu bize’ dedi. Fatih Can'ın böbrekleri, karaciğeri, pankreası ve korneaları alınıp, organ nakli bekleyen hastalara nakledilecek. Vatan, 26 mart)

Hürriyet’in başlığı: CAN’ OLDU!

Nûr içinde yatsın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!