Meclis'teki su baskını iddiasına cevap

Güncelleme Tarihi:

Meclisteki su baskını iddiasına cevap
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2009 16:20

TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca, Mecliste matbaa olarak kullanılacak binanın bodrum katını su bastığı iddialarına karşılık, burayı gazetecilere gezdirdi.

Meclis yerleşkesi içindeki tabur binası yanında, matbaa olarak kullanılacak binanın bodrum katını su bastığına ilişkin haberler üzerine, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Köksal ve diğer yetkililerle gazetecilere bilgi veren Koca, basımevinin bu binaya taşınması kararından sonra, binadaki tamirhanenin kaldırıldığını, buradaki garaj uygulamasına da son verildiğini ifade etti. Koca, temelden yeni bina inşa edilmediğini sadece ek uzatmaların yapıldığını söyledi.

Koca, zemin etüdünün, daha önce planlanan büyük bir kompleks nedeniyle yapıldığını, zeminle ilgili yerleşkenin hiçbir yerinde sıkıntı olmadığını belirterek, “Kampüs içinde zemin etüdü yapılmayan yer yok. Burası asansör boşluğu, drenaj kuyusu; oradan su her zaman çıkabilir. Yeni yaptığımız ziyaretçi kabul binasının altından da sürekli su çıkıyor. Keşke su olsa, her tarafta kullansak. Geçen yıl, sulamada kullanmak için sondaj yaptırdık, 130 metre derinlikte su bulamadık. Suyu boşaltmak çok zor bir şey değil” diye konuştu.

“Matbaa makinesini buraya taşıyacak mısınız?” sorusunu Koca, “Tabii” diye yanıtladı. Koca, matbaanın taşınması kararının Başkanlık Divanında alındığını, binanın kasım ayında tamamlandığını, Meclisin tatile girmesiyle taşınma işleminin yapılacağını vurguladı.

“TABURUN TAŞINMASI ÇALIŞMASI YOK”

Koca, 100 bin metrekarelik, milletvekili odalarının da bulunduğu kompleks çalışmasının sorulması üzerine, proje çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
Meclis yerleşkesindeki taburun, kompleks içinde kalıp kalmayacağına ilişkin soruyu Koca, şöyle yanıtladı:
“Bir proje çalışması var. Bu çalışma taburu mu kapsayacak yoksa şu andaki ziyaretçi kabul binasının yan tarafında mı yapılacak... Başkanlık Divanından çıkan bir karar yok. Başkanlık Divanının kararı olarak önümüzde Genel Sekreterlik ve kütüphane arşiv binası var. Yeni yapılan proje çalışması bittikten sonra, Divan yeni bir karar alırsa, onu uygularız. Karar, bu binayı, taburu ne kadar ilgilendiriyor, proje tamamlandıktan sonra belli olur. Başkanlık Divanında, projenin, taburun yerine yapılması kararı çıkarsa, taşınabilir. Ama kampüs içinde olur. Hiçbir şekilde taburun, Meclisin dışarısına herhangi bir şekilde geçici veya sürekli taşınmasıyla ilgili hiçbir çalışma ve düşünce yoktur.”

“ANKARA'NIN HER YERİNDE OLUYOR”

100 bin metrekarelik bir kompleksin yapılması halinde, matbaa binasının ve taburun etkilenmemesinin mümkün olup olmayacağına ilişkin soruyu ise TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Köksal yanıtladı.

Köksal, “Etkileyebilir. Alternatifler, Başkanlık Divanının önüne konulacaktır. Belki 4-5 alternatif olacak, bunlardan etkileyen olabilir” görüşünü dile getirdi.
Meclisin 450 dönümlük arazisinin sürekli sulandığını, toprağın devamlı su aldığını dile getiren Köksal, sözlerini şöyle tamamladı:
“Bir şekilde yeraltı suları tüm binalara gelebilir. Önemli olan gelen suyun drene edilip, kanalizasyona verilmesi. Bodruma su basması, bir kaza sonucu yangın hortumunun patlamasından kaynaklı. Musluk açık kalabilir, boru da patlayabilir; Ankara'nın her yerinde oluyor bu. Burada riski sıfıra indirmek için drenaj kuyusu kazılmıştır, biriken su dışarı atılacaktır. Yukarıda nem kontrolü vardır, her türlü tecrit yapılmıştır. Matbaanın olduğu yerde hiçbir problem yoktur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!