Meclis'te Şıhanlıoğlu için keşif

Güncelleme Tarihi:

Mecliste Şıhanlıoğlu için keşif
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2001 00:00



TBMM Genel Kurulu'nda içtüzük tartışmaları sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden DYP Şanlıurfa Milletvekili Fevzi Şıhanlıoğlu'nun ölümüyle ilgili davaya bakan mahkeme heyeti Meclis'te keşif yaptı.

Davaya bakan Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti saat 10.00'da Meclis'e gelerek, önce Genel Kurul Salonu'nda keşif yaptı ve tanıkları dinledi. Ö. Yılmaz Çamlıbel başkanlığındaki mahkeme heyeti, daha sonra Şıhanlıoğlu'nun kalp krizi geçirmesinden sonra Meclis'teki ilkyardım ünitesine ve oradan da hastaneye götürülmesine kadar geçen sürece ilişkin yerinde gözlemlerde bulundu.

Keşif sırasında basın mensuplarının fotoğraf ve görüntü almasına izin verilmedi, gazeteciler iç kulise sokulmadı.

UYGULAMALI KEŞİF

Keşifte, DYP'li milletvekilleri Ali Şevki Erek, Necmettin Cevheri, Salim Ensarioğlu, Mehmet Ali Yavuz, Salih Çelen ve İbrahim Konukoğlu ile MHP'li Mehmet Nacar, Mehmet Pak, Salih Erbeyin, Hasan Basri Coşkunve olay sırasında Başkanlık Divanı'nda görevli katip üye Burhan Orhan da olayı anlattı.

Olay gecesi Başkanlık kürsüsünde görevli olan TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Rauf Bozkurt da tanık olarak dinlendi.

Mahkeme Başkanı Ö. Yılmaz Çamlıbel, yaklaşık 1.5 saat süren keşiften sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Uygulamalı keşif yaptık. Milletvekillerinin olayla ilgili anlatımlarını dinledik'' dedi.

TBMM Genel Kurulu'nun, İçtüzük değişikliği üzerindeki görüşmelerin yapıldığı 30 Ocak 2001 tarihli birleşiminde, değişikliğin 3. maddesiyle ilgili önergelerin görüşülmesi sırasında olaylar çıkmıştı. Şıhanlıoğlu, olaylar sırasında kalp krizi geçirmiş ve kaldırıldığı hastanede yaşamanı yitirmişti.

Olayla ilgili olarak MHP milletvekilleri Cahit Tekelioğlu ve Mehmet Kundakçı hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ''kastı aşan adam öldürme'' hükmünü içeren 452/2 ve ''faili belli olmayan adam öldürme: müessir fiil'' suçlamasıyla dava açılmıştı. Davada, Tekelioğlu ve Kundakçı için 5'er yıldan 6 yıl 8'er aya kadar ağır hapis isteniyor. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!