Meclis'te 'ahlaksız' kavgası

Güncelleme Tarihi:

Mecliste ahlaksız kavgası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2013 01:37

Meclis Genel Kurulu’nda sabahın erken saatlerine kadar süren alkollü içki satış, tanıtım ve reklamlarına kısıtlamalar getiren maddelerin de bulunduğu torba yasanın görüşmeleri zaman zaman sert tartışma ve kavgalara sahne oldu.

Haberin Devamı

Kürsüye çıkan Ankara Milletvekili Levent Gök’ün, 18 saattir kurallara aykırı şekilde çalıştıklarını savunarak AK Parti Miletvekillerine, “Böyle kepazelik olmaz. Ne konuştuğunuzu, ne yasayı biliyorsunuz. Hiç bir önergeyi bilmeden elinizi indirip kaldırarak oylamalara katılıyor, kendinizi milletvekili zannediyorsunuz. Siyaset kurumu ahlaka dayanır. Ama sizde yok” sözleri üzerine Genel Kurul’da kavga çıktı.

MECLİS'TE VEKİLLER BİRBİRİNE GİRDİ. İŞTE O ANLAR / Foto Galeri

AK Parti sıralarından kürsüye doğru koşan vekilleri arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut’un görüşmelere kısa süre ara verdiği tartışma sırasında CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de iktidar milletvekillerinin kendisini tekmelediğini iddia etti. Tekrar başlayan Genel Kurul’da ise CHP’li vekiller görüşmelerin bu şekilde süremeyeceğini belirterek salonu terk etti.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/563cc521f018fb32c8ecd13b
VEKİL YERE OTURDU
Meclis Genel Kurulu’nda alkollü içki satışına yeni düzen getiren yasanın görüşmeleri sırasında CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, yere oturdu. Tütün ürünlerindeki kısıtlamalar konusunda söz alan Aslanoğlu, sarma tütün içenleri tarif ederken yere oturarak, “Bu tütün böyle sarılır” diyerek el hareketleriyle de anlatmaya çalıştı. Aslanoğlu, tütün üreticisinin bu yasayla sıkıntı yaşayacağını söyledi.

MECLİS'TE SABAHLADILAR
Alkollü içki satışını da düzenleyen yasanın görüşmeleri sabah saatlerine kadar sürdü. Geceyi Genel Kurul saonunda geçiren milletvekilleri zaman zaman uykusuzluk ve yorgunluklarına yenik düştüler.

4. MURAT GENEL KURULDA
Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yasayı Osmanlı Padişahları’ndan 4. Murat’ın uygulamalarına benzetti. Kürsüden döneminde alkol, sigara ve kahveyi yasaklayan 4. Murat’ın resmini gösteren Ağbaba, yüzlerce yıl sonra aynı yasakların gündeme geldiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!