Meclis’te tape kavgası

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te tape kavgası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2014 16:21

17 Aralık operasyonu kapsamında kamuoyuna yansıyan telefon dinleme tapeleri Meclis’te kavga çıkardı. BDP'li Tan ile AK Partililer arasında sesler yükseldi. Tan, AK Parti sıralarına 'Terbiyesiz' diye seslendi. Bu arada BDP'li Altan Tan, kavga sonrası Meclis'te düzenlediği basın toplantısında da 17 Aralık operasyonu sonrasında kamuoyuna yansıyan işadamları Mehmet Cengiz ile Hayrettin Özaltın’ın küfürlü telefon dinleme kayıtlarını hatırlattı ve bu işadamlarına ihale verdiği gerekçesiyle Barzani'ye tepki gösterdi. Tan, tepkisini “Bu ihaleleri bu cibilliyetsizlere veriyorsan sana da o Kürdistan’a da yazıklar olsun” sözleriyle gösterdi.

Haberin Devamı

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Hayrettin Özaltın ve Mehmet Cengiz'in, telefon dinleme kayıtlarına yansıyan Kürtlere yönelik ifadelerini eleştirdi.

Tan, tapelere yansıyan konuşmalara dikkat çekerek, “Milletin anasına avradına küfredenlerle iş tutuyorsunuz” dedi.

MECLİS'TE BDP VE AK PARTİLİLER ARASINDA KAVGA / Foto Galeri

AK Parti sıralarından laf atılması üzerine Tan, "Susun bari, utanın. Terbiyesiz. Hakaret ediyorlar, hala savunuyorsun" dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ise "Savunan yok ki. Başkasının terbiyesizliğini buraya yıkamazsın" diye karşılık verdi.

Tan ile AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de bir süre tartıştı. BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile BDP'li İdare Amiri Sırrı Sakık, sinirlenen Tan'ı Genel Kurul kürsüsünden uzaklaştırdı.

TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, tartışma üzerine birleşime kısa bir süre ara verdi.

BDP’li Tan: Bu ihaleleri bu cibilliyetsizlere veriyorsan sana da o Kürdistan’a da yazıklar olsun

Haberin Devamı

17 Aralık operasyonu sonrasında kamuoyuna yansıyan işadamları Mehmet Cengiz ile Hayrettin Özaltın’ın küfürlü telefon dinleme kayıtları BDP ile Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin arasını da açtı. BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, bu işadamlarına ihale verdiği gerekçesiyle Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Barzani’ye tepki göstererek, “Bu ihaleleri bu cibilliyetsizlere veriyorsan sana da o Kürdistan’a da yazıklar olsun” dedi.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU
Tan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, “Bu kişiler, ‘En iyi Kürt ölü Kürt’tür’, ‘Analarını bilmem ne edeyim, bilmem nerelerine ne yapayım’ şeklinde ifadeler kullanıyor. Bu adamlar, Ilısu barajını, Hasankeyf üzerindeki köprüleri, Van ve Diyarbakır’daki yol ihalesini alan adamlar. Yetmiyor, Erbil Havaalanı veriliyor” dedi.

Bu işadamları hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu belirten Tan, Kürdistan Demokrat Partisi Ankara Temsilciliği’ne de “Mehmet Cengiz’e Erbil Havaalanı, Duhok Havaalanı, Erbil-Kerkük Duble yolu olmak üzere 1 milyar dolarlık ihale verdiniz. Bu kişilerden hesap sormayı düşünüyor musunuz?” diye bir mektup gönderdiğini söyledi.

Haberin Devamı

KÜRDİSTAN’A DA YAZIKLAR OLSUN
Tan, “Sayın Başbakan, Cengiz ve Özaltın’a da bir kılıf uydurabilirsen, savunabilirsen sana helal olsun. O aldığınız hızlı trenler, Hasankeyf’e yapacağınız bin 100 metrelik köprü kadar, havaalanı kadar sizin cibilliyetinize bilmem ne olsun. Bunlardan hesap sormayanlara da aynısını iade ediyorum. Mesut Barzani, sen de bu ihaleleri bu cibilliyetsizlere veriyorsan sana da o Kürdistan’a da yazıklar olsun. Daha fazla gidersem benim de vitesim boşalacak, en iyisi el frenini çekeyim, durayım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!