Meclis’te karla mücadele kavgası

Güncelleme Tarihi:

Meclis’te karla mücadele kavgası
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 00:00

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ile BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık arasında, Bitlis’e yapılan karla mücadele yardımının dağıtımıyla ilgili kavga çıktı.

Kiler Grubu’nun da patronu olan Vahit Kiler, Muşlu konuklarıyla öğle namazı sonrası muhalefet kulisinde otururken gruba Sakık da katıldı. Sohbette konu, Bitlis ve Muş’un kar nedeniyle kapalı yollarına gelince tansiyon yükseldi. Sakık, şu sözlerle Kiler’i hedef aldı: “Muş’ta birçok yol kapalı. Ama orada valiyle aramızda bir diyalog var, sorun yaşanmıyor. Bitlis’te ise durum farklı, Ankara’dan karla mücadele için gönderilen para partizanca dağıtılıyor. Gönderilen 1.3 milyon liranın 500 bini AKP’li Bitlis belediyesine verilirken, nüfusu Bitlis’ten daha büyük olan Tatvan ve Güroymak da dahil hiçbir belediyemize tek kuruş verilmedi. Sen vali ve idarecileri il başkanın gibi kullanıyorsun. Onları kendi şirketini yönettiğin gibi yönetiyorsun.”
Sakık’a itiraz eden Kiler, “Yalan söylüyorsun” diye tepki verdi. Tartışma alevlenince Sakık sinirlenerek önlerindeki sehpanın üzerindeki vazoya sertçe vurdu. Kırılan vazonun parçaları Kiler’in üzerine geldi. Bir anda ayağa fırlayan Sakık ve Kiler, birbirlerine küfür edip yumruklaştı. Sakık, Kiler’e çay bardağı da fırlatırken, kavgayı araya giren milletvekilleri ve masadaki konuklar yatıştırmaya çalıştı. AK Parti Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Kiler’i iktidar kulisine götürdü.

Meclis’te karla mücadele kavgası


Sakık ve Kiler arasındaki kavga, TBMM Genel Kurulu’na da taşındı. AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Sakık’ın Kiler’e fiili saldırıda bulunduğunu ileri sürüp, “Şiddeti kınıyoruz” dedi. Oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu da “Elim olaylara müthiş şekilde üzülüyoruz, tekrarlanmamasını hepinizden diliyorum” diye konuştu. Sakık ve Kiler ise birbirlerini suçladı. Sakık’ın sözlerine “yalan ve iftira” diyen Kiler, afet işlerinden gelen 1.3 milyon liranın 60 bin lirasının BDP’li Tatvan, 30’ar bin lirasının BDP’li Güroymak ile AK Partili Mutki ve FP’li Hizan ile 25’er bin liranın da diğer beldelere gönderildiğini söyledi. Ancak Sakık, bu paranın Kiler ile kavgasından sonra gönderildiğini öne sürünce, Kiler, “Valilik kime ne kadar gönderileceğini dün (önceki gün) belirledi” dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise “Devletin işleri böyle kavgayla, zorbalıkla hallediliyorsa hükümet yanıt versin, bu çok vahim bir iddia. Ahlat belediyesi de MHP’li, ona da göndermemişler, gerçekten haksızlık yapılmış” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!