Meclis sitesinde hâlâ genel başkan

Güncelleme Tarihi:

Meclis sitesinde hâlâ genel başkan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2010 00:00

CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, Meclis’in internet sitesinde yer alan özgeçmişinde halen “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı” olduğu yazılı.

Milletvekilleri, özgeçmişleriyle TBMM’nin internet sitesinde tanıtılıyor. Antalya Milletvekili Baykal’ın özgeçmişi ise CHP Genel Başkanlığı’ndan ayrıldıktan sonra düzeltilmedi. Baykal’ın özgeçmişinde, “37. Hükümet’te Maliye Bakanlığı, 42. Hükümet’te Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 52. Hükümet’te Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığına seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı” deniliyor.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun özgeçmişinde ise genel başkanlığına ilişkin bilgi olmadığı gibi “CHP” ile ilgili hiçbir bilginin de bulunmaması dikkat çekti. Sadece Meclis web sayfasındaki telefon rehberinde Kılıçdaroğlu’nun oda adresinin yer aldığı kısımda “Genel Başkan” ibaresi bulunuyor.
Bu arada, TBMM’den “www.tbmm.gov.tr/develop/owa/bakanlar.listesi” adresinde yer alan Bakanlar Kurulu listesinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yalnızca adı bulunuyor. Fotoğrafı ve özgeçmişi yer almıyor.

İki dairenin iletişimsizliği

TBMM İletişim Dairesi Başkanı Feridun Keşir ise internet sayfalarının güncellenmemesini, Teknik İşler Daire Başkanlığı ile Kanunlar Dairesi Başkanlığı arasındaki iletişimsizliğe bağlıyor. Keşir, şunları söylüyor: “Siyasilerle Kanunlar Daire Başkanlığı ilgileniyor. Bilgi işlemle de Teknik İşler Dairesi Başkanlığı. Teknik İşler, Kanunlar Daire Başkanlığı’ndan bekliyor. Bir ihmal oluşuyor o noktada. Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun özgeçmişinin yer almayışı ise milletvekili olmayışından kaynaklanıyor. Çünkü bizim sitede verilen Bakanlar Kurulu değil.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!