Güncelleme Tarihi:
SON dönemin en yoğun mesailerinden birini veren Meclis’teki genç vekillerden biri Müslüm Sarı. TBMM’de son dönemde başına çok enteresan şeyler geldiğinden bahsediyor. Meclis kürsüsünden ‘Hırsız var’ diye bağırdıktan birkaç gün sonra evine hırsız girmesi ve gergin geçen HSYK yasası görüşmelerinde çıkan arbedede kafasına ipad isabet etmesi bunlardan birkaçı. Aldığı darbeden sonra 5 günlük rapor da alan CHP Milletvekili Sarı, “Meclis’e girdikten sonra hayatınızda ne değişti” sorusuna “Ben Meclis’i düşündüğümde Kafka’nın ünlü roman kahramanı Gregor Samsa geliyor aklıma nedense. Aslında böylesine radikal bir dönüşüm Meclis’e gelen her milletvekili için de geçerli bana göre. Kimsenin eski hayatı yok artık” yanıtını veriyor. 37 yaşında Meclis’e girdiğini söyleyen Sarı, hayal kırıklığını da saklamıyor: “Meclisi daha yoğun olarak fikirlerin tartışıldığı, çözümlerin üretildiği bir yer olarak düşünmüştüm. Ama bu konuda hayal kırıklıklarım var.”
DAHA CİDDİ OLMUŞUM
Buna karşın çok zor şartlarda kurulan Meclis’e olan inancını kaybetmediğini söyleyen Sarı, şöyle konuşuyor: “Burası farklı bir yer. Meclis bütün olumsuzluklara rağmen Kurtuluş Savaşı’nda umut vermiş, bir ulusun umudunu yitirmesini engellemiş bir yapı. Ancak umut sadece ciddiyetle değil, duygularla da ilişkili. Güven ve tutkuyla da ilişkili. Buraya gelmeden önce daha duygusal, daha tutkulu bir insanken, burada sadece daha ciddi bir insana dönüştüğümü görüyorum. Şiirlerim var, onları yayınlamayı da düşünüyorum. Geçenlerde fark ettim ki, Meclis’e geldiğimden bu yana şiir de yazamıyorum. Sonuçta 09.00-18.00 mesaisinde çalışan insanlarken burada sürekli alarm olma durumundasınız. Düzensiz bir yaşam, düzensiz yemekler. Bu her şeye yansıyor.”
İDEAL YAŞ 30’LAR
Genç vekillik konusunda da çekinceleri olan Sarı, 25 yaşında vekilliğe karşı. Bunu ise “Siyaset bir meslek olmamalı. 20’li yaşlar erken, 40’lı yaşlarsa siyaset için geç. 30’lu yaşların ortasında ise bir meslek sahibi olarak siyasete girme olanağı var. Bence 30-35 yaşlarında çok daha fazla kişinin siyasette olması gerekiyor. Bunun böyle olması için çalışmaya hazırım” diye açıklıyor.
1 YANLIŞ 4 DOĞRU GÖTÜRÜYOR
Sosyal medyayı yoğun olarak kullanan Sarı, son olarak madenlerde yaşam odası kurulmasıyla ilgili verdikleri önergenin reddedildiğini Twitter üzerinden duyurdu. Konunun sosyal medyada gündem olması üzerine, Çalışma Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve madenlerde yaşam odası yerine güvenli çıkış bölgeleri kuracaklarını açıkladı. Sarı, sosyal medya kullanımı konusunda genç ve yaşlı siyasetçiler arasında fark olduğunu belirtirken, “Gençliğini 1960’lı yıllarda yaşamış insanların teknolojiyi kullanmasında kuşkusuz fark olabiliyor. Siyaset ilişki biriktirme süreci ise sosyal medya bunun önemli kanallarından biri” diyerek anlatıyor. Parlamentoda son 3 yılda edindiği en önemli tecrübelerden birini ise “Hayatta 4 yanlış 1 doğruyu, siyasette ise 1 yanlış 4 doğruyu götürebiliyor. Bazen de siyasette atılan yanlış adımlar süreç ve zamanla doğru hanesine yazılabiliyor. Dediğim gibi siyaset kendi dışındaki dünyadan çok farklı ve uzun soluklu bir süreç” diye özetliyor.