Meclis harekete geçti

Güncelleme Tarihi:

Meclis harekete geçti
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2018 19:09

TBMM Genel Kurulunda, siyasi parti gruplarının down sendromunun Türkiye’de yaygınlığı, down sendromlu bireylerin ve ailelerinin yaşadıkları sorunların ve ihtiyaçlarının tespit edilerek alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasına ilişkin verdikleri önergeler birleştirilerek görüşüldü ve oybirliğiyle kabul edildi.     

Haberin Devamı

AK Parti Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Pulcu, sıradan bir insandan bir kromozom fazlalığı bulunan down sendromlu bireylerin farkındalık oluşturduğunu, bunun da araştırılması gerektiğini söyledi. HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım da sıradan bir insanda 46 olan kromozom sayısının down sendromlularda 47 olduğunu bildirdi. Down sendromunun tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğuna işaret eden Yıldırım, bu duruma sebep tek etkenin ise hamilelik yaşı olduğunu ifade etti.

UZUN SÜREDİR ŞAHİT OLUNMADI

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet de Meclis’te uzun süredir şahit olmadıkları bir uzlaşı ortaya konulduğunu söyledi. Down sendromlu bireylerin, sıradan bir bebek ile kıyaslandığında hayata daha riskli gözlerini açtığını belirten Hürriyet, “Aile, down sendromlu çocuğun yaşadığı sağlık sıkıntıları dolayısıyla üzücü deneyimlerle karşı karşıya kalıyor. Burada ortak bir karar alıyoruz. 4 siyasi partiye hassasiyetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.     

Haberin Devamı

DANS GÖSTERİSİ DÜZENLEDİLER

Down Sendromu Derneği “Dans 1” ekibi, komisyonun kurulmasının ardından Meclis’te bir dans gösterisi düzenledi. TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, birleşime yarım saat ara vererek, milletvekilleri ve bakanları, gösteriyi izlemek üzere Mermerli Salon’a davet etti. Gösteriyi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile bazı milletvekilleri izledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!