Meclis akraba çiftliği

Güncelleme Tarihi:

Meclis akraba çiftliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

TBMM'de son iki yıl içinde işe başlayan geçici görevli 125 kişi arasında milletvekillerin eş ve çocuklarının da olduğu ortaya çıktı. TBMM yönetimi, geçici kadroların Meclis'te temizlik ve bahçe hizmetleri için kullanıldığını öne sürerken, bu kadroların milletvekillerin eş ve çocuklarının işe alınması için de kullanıldığı ortaya çıktı. Yalnızca temizlik ve bahçe işçisinin değil, doktor, muhabir ve teknik elemanların da ‘‘geçici kadro’’ ile TBMM'ye alındığı ortaya çıktı.

EŞ VE ÇOCUKLAR ALINMIŞ

Bunlar arasında MHP milletvekili Mihrali Aksu'nun doktor eşi Ayşegül Aksu ile adı TBMM başkan adayları arasında geçen MHP Grup Başkanvekili Ömer İzgü'nün kızı Bige İzgü Sarıca'nın da bulunduğu belirtildi. FP milletvekili Abdulkadir Aksu'nun kızı Aysu Aksu, TRT'den Meclis TV'ye geçici kadroyla gelirken, ANAP eski Milletvekili Mustafa Uğur Ener'in oğlu Burçin Ener'de yine Meclis TV'ye sesci olarak işe alındı.

SINAVLARDA DA TORPİL

TBMM içinde bir üst kadroya geçebilmek için yapılan yükselme sınavlarında da torpil yapıldığı öne sürüldü. Ulaştırma Müdürlüğü bünyesinde yapılan amirlik sınavını üniversite mezunu Selçuk Ersan Satana'nın kazanmasına rağmen yerine ortaokul mezunu Yakup Ünal'ın sınavı kazanmadığı halde atandığı iddia edildi. TBMM'nin yıllardan beri, geçici görevli kadrolarını kullanığı biliniyor. Halen TBMM'de geçmiş başkanlar döneminde aynı kadroda alınan ve çok sayıda eleman bulunuyor. Bu kişilerden torpil bulan kadroya geçmeyi başarırken, emeklilik aşamasına geldiği halde halen geçici kadroda çalışan çok sayıda kişi bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!