Meclis 'acil yasalar' için fazla mesai yapacak

Güncelleme Tarihi:

Meclis acil yasalar için fazla mesai yapacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2001 00:00


TBMM Genel Kurulu'nda kamu bankalarının görev zararları ile bazı fonların kaldırılmasına ilişkin yasa tasarısının görüşülmesine başlandı.

Genel Kurul'da, iktidar ortağı partilerin gündem ve çalışma saatlerine ilişkin grup önerisi kabul edildi.

Buna göre, Genel Kurul bu hafta beş gün boyunca 14.00-24.00 saatleri arasında çalışacak. Bugün kamu bankalarının görev zararları ile bazı fonların tasfiyesine ilişkin yasa tasarısı, yarın tütün ve tütün piyasası konusundaki tasarı üzerindeki görüşmeler tamamlanacak.

TBMM Genel Kurulu açıldıktan kısa süre sonra Emlakbankası çalışanlarından oluşan kalabalık bir grup dinleyici localarını doldurarak, çalışmaları izlemeye başladılar.

MUHALEFETİN ELEŞTİRİSİ

Grup önerisi üzerisi üzerinde konuşan FP Grup Başkan Vekili Avni Doğan, Genel Kurul Gündemi'nin ''sekiz günde dördüncü kez değiştiğini'' dile getirerek, öncelikli olarak görüşülmesi istenen yasa tasarılarını eleştirdi.

Doğan, ''Kamu bankalarını tasfiye ediyorsunuz, Emlakbank'ı tasfiye ediyorsunuz. Çalışanları sokağa atıyorsunuz. Okyanuslar ötesinde gelen bir kanun bu, sizin hazırladığınız değil'' dedi.

İçtüzük'te tasarıların üzerinden 48 saat geçmeden Genel Kurul'da görüşülemeyeceği hükmü bulunduğunu anlatan Doğan, tütün yasa tasarısının da ''Tarım Komisyonu'ndan kaçırılarak görüştürüldüğünü'' öne sürdü.

Doğan, Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti'nin ''Canımızı sıkmasınlar, banka ithal ederiz'' dediğini öne sürerek, ''Çiftçiyi perişan edip mercimek ithal ediyorsunuz kabul, bakan ithal ediyorsunuz kabul; banka ithal etmek nedir biliyor musunuz? Düyunu Umumiye'yi geri getirmek demektir'' diye konuştu.

DYP Grup Başkanvekili Nevzat Ercan da Genel Kurul Gündemi'nin yeniden belirlenmesiyle birçok işin yarım kaldığını, şimdi de iki tasarının öncelikli görüşülmesinin istendiğini savundu.

''Bu hükümeti, onun milletvekillerini anlamak zor'' diyen Ercan, ''Böyle ısmarlama yasalar sizin döneminizde geldi, geçti. Bu Meclis yaz boz tahtasına döndü'' şeklinde konuştu.

Ercan, radyo ve televizyonlara ilişkin yasanın Cumhurbaşkanı tarafından TBMM'ye gönderildiğini hatırlatarak, muhalefetin uyarılarının haklı çıktığını söyledi.

Hükümetin politikasının temelinde ''insan ve halk olmadığını'' öne süren Ercan, ''(Derviş yasaları) denilen bu Patagonya yasalarıyla ülkenin sorunlarını mı çözeceksiniz?'' diye sordu. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!