MEBBİS e-Personel Modülü güncellenecek

Güncelleme Tarihi:

MEBBİS e-Personel Modülü güncellenecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 02:47

Milli Eğitim Bakanlığı, bünyesinde görev yapan kamu personelinin, MEBBİS sistemindeki bilgilerini, 8 Ocak’a kadar güncellemesi gerektiğine dair yazılı açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bünyesinde görev yapan öğretmeninden müdürüne, yöneticisinden uzmanına kadar herkesin 2015 yılına ait kalan yıllık izin bilgilerini, 8 Ocak 2016 Cuma gününe kadar MEBBİS e-Personel Modülüne girmesi gerektiğini açıkladı.

Kamu personellerinin 8 Ocak tarihine kadar MEBBİS sitesinde; “2015 yılı kalan izin bilgileri sistem tarafından otomatik olarak güncelleneceğinden, varsa 2015 yılına ait girilmemiş yıllık izin bilgilerinin 8 Ocak 2016 saat 17:30'a kadar MEBBİS sistemine işlenmesi gerekiyor. 2016 yılında alınmış yıllık izinlerin ise 8 Ocak 2016 tarihinden sonra işlenmesi gerekiyor” açıklaması ile duyuruldu.  

Eğitim alanında hizmet veren her düzeydeki personeli (yönetici, müdür, öğretmen vb.), ilgilendiren modüller vasıtasıyla digital ortamda işlem yapma olanağı sunan MEBBİS, MEB’in internet üzerinden sunulan hizmetlerin tamamına deniyor.

Haberin Devamı

MEBBİS uygulaması içerisinde; Devlet Kurumları, Özel Eğitim ve Özel Öğretim, Personel İşlemleri, Ölçme Değerlendirme, Mali Takip Modülleri, Diğer Projeler, Kurum Listesi başlıklarının yer aldığı ana modüller bulunuyor. MEBBİS, ana modüller haricinde; MEB Yardım Masası, TEFBİS, Merkezi Sistem Sınavları Ücret Tahakkuk Programı, Doküman Yönetim Sistemi, e-Sınav İşlemleri Modülü, e-Akademi: Uzaktan eğitim Sistemi, Okul Yönetim Bilgi Sistemleri vb. modüllerden oluşuyor.

MEBBİS'e nasıl giriş yapılır?

MEBBİS’e giriş yapabilmek için öncelikle görev yapılan okul müdürlüğünden MEBBİS kullanıcı adı ve şifresi alınmalıdır. Sisteme sadece kullanıcı adı ve şifresi olanlar giriş yapabiliyor.  MEBBİS sistemine; mebbis.meb.gov.tr adresinden giriş yapılıyor. Teknolojinin sınırları zorladığı şu günlerde güvenlik açısından sisteme girerken dikkatli olunmalıdır. Anasayfada yer alan MEBBİS kullanıcı girişi, kullanıcı adı ve şifrenin yanı sıra doğrulama kodu da istiyor. Tüm bilgiler girildikten sonra sisteme giriş sağlanıyor ve tüm işlemler digital ortamda gerçekleştirilebiliyor.

MEBBİS SİSTEMİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ. 

BAKMADAN GEÇME!