Mayınlara karşı teyakkuz halindeyiz

Güncelleme Tarihi:

Mayınlara karşı teyakkuz halindeyiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2022 07:00

Bakan Akar, İstanbul Boğazı ve İğneada açıklarında görülüp imha edilen mayınlarla ilgili, “Mayın avlama gemilerimiz, deniz karakol uçaklarımız hepsi teyakkuz halinde. Herkesin gözü kulağı görülebilecek olası mayınlarda. Mayınla mücadele Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hâkim olduğu, başarılı olduğu bir konudur” dedi.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmha edilen mayınlar ve alınan tedbirlerle ilgili soru üzerine, “Mayın avlama gemilerimiz, deniz karakol uçaklarımız hepsi teyakkuz halinde. Alınan her ihbar anında değerlendiriliyor ve gereği yapılıyor. Tespit edilen mayınlar emniyetli bir şekilde, anında imha ediliyor” dedi.

NOTMAR’LA DENİZCİLER UYARILDI

Tüm denizcilerin konuyla ilgili uyarıldığını, NOTMAR yayımlandığını aktaran Akar, şunları söyledi: “Herkesin gözü kulağı görülebilecek olası mayınlarda. Tespitin hemen ardından anında müdahale ediyor. Müdahale için SAS timleri bölgeye ya denizden ya da helikopterle havadan intikal ediyorlar. Mayınlar yerinde veya emniyetli bölgeye çekilmek suretiyle anında imha ediliyor. Mayınla mücadele Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hâkim olduğu, başarılı olduğu bir konudur. Çok şükür bu çalışmalarda son derece başarılı olduğumuz da herkes tarafından görüldü.”

Haberin Devamı

TİCARİ GEMİLER İÇİN RUSLARLA KOORDİNASYON

Bakan Akar, “Mayınların tespiti konusunda Rusya ile bir işbirliği var mı?” sorusu üzerine, “Mayınlar bizim alanımızda tespit ediliyor.Karadeniz’e kıyısı olan Romanya ve Bulgaristan ile işbirliğimiz var. Rusya ile işbirliğimiz ayrı. Bizim ticari gemilerimizin gelişleri konusunda Ruslarla gerekli koordinasyonu yaptık” diye konuştu.

Mayınlara karşı teyakkuz halindeyiz


SERSERİ MAYINLARA KESKİN GÖZCÜLÜK

Ukrayna’nın Rusya işgaline karşı Odessa açıklarına yerleştirdiği ancak fırtına nedeniyle çıpalarından koparak Karadeniz’de sürüklenmeye başlayan mayınlara karşı Deniz Kuvvetleri alarm durumuna geçti. Biri cumartesi günü İstanbul Boğazı’nda, ikincisi ise önceki gün İğneada açıklarında bulunup, Sualtı Savunma Timleri'nce imha edilen mayınlar, Batı Karadeniz’i tehdit etmeyi sürdürüyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı mayın arama gemileri ile deniz karakol uçakları da Karadeniz’de dolaşan mayınlara karşı keşif ve gözetleme faaliyetini yürütüyor.

Haberin Devamı

DENİZ KARAKOL UÇAKLARI DEVREDE

Milli Savunma Bakanlığı, mayın arama faaliyeti kapsamında, Batı Karadeniz'de keşif ve gözetleme çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Bakanlığın Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada, "Deniz Kuvvetlerimize bağlı yüzer ve uçar unsurlarımız, Batı Karadeniz'de (İstanbul Boğazı yaklaşma sularında) mayın arama faaliyeti kapsamında keşif ve gözetleme görevine devam ediyor" denildi. Paylaşımda, mayın arama faaliyetleri ile ilgili görüntüler de yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!