Mavi gözlü dev 106 yaşında

Güncelleme Tarihi:

Mavi gözlü dev 106 yaşında
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 16, 2008 11:24

Şair Nazım Hikmet, doğumunun 106. yılında, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfınca düzenlenen geceyle anıldı. Beyoğlu Ses Tiyatrosundaki gecede, sanatçı Altan Erkekli ve oğlu Can Erkekli, Nazım Hikmet'in şiirlerini seslendirdi.

Haberin Devamı

ŞİİRLERÄ°NDEN SEÇMELER   Â

NAZIM HÄ°KMET'Ä°N ALBÃœMÃœNDEN

Åžair Nazım Hikmet doÄŸumunun 106. yılında , Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı'nca düzenlenen geceyle anıldı. Gecede en büyük ilgiyi tiyatrocu babası Altan Erkekli ile sahneye çıkarak Nazım Hikmet'in ÅŸiirini okuyan minik Can gördü.   Â

Beyoğlu Ses Tiyatrosu'nda "Mavi Gözlü Dev 106 Yaşında" adı altında şair Nâzım Hikmet Ran'ı anma gecesi düzenlendi. Sahneye ilk olarak Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rutkay Aziz gelerek bir şiir okudu. Şiir dinletileri Ebru Erkekli ve Altan Erkekli'nin 8 yaşındaki oğlu Can Erkekli'nin kısa şiiriyle devam etti.
Küçük Can'ın okuduğu "Beş Satırla" adlı şiir salonda büyük alkış topladı. Şiir dinletilerinin ardından şarkılarıyla Esin Afşar, Onur Akın ve Mazlum Çimen , Nazım Hikmet türkülerini sevenleri için seslendirdi. Onur Akın, "Seviyorum Seni" adlı şarkıyı söylerken tüm davetliler hepbir ağızdan eşlik etti. Gecenin en hüzünlü bölümü ise Mazlum Çimen'in müziği ve rahmetli Savaş Dinçer'in ve Mustafa Alabora'nın seslendirdiği "Memleketimden İnsan Manzaraları" kısmı oldu. Biletlerin 20 YTL'den satıldığı geceye Nazım Hikmet sevenleri yoğun ilgi gösterdi. Sinema ve tiyatronun iki ünlü ismi Tarık Akan ve Ferhan Şensoy da aralarında bulunduğu 600 davetli, yaklaşık 2 saat süren program bitiminde duygu dolu anlar yaşadı.

Haberin Devamı

İlk kez sahneye çıkan Altan Erkekli'nin oğlu 8 yaşındaki Can Erkekli, kameraya şiirini birkez daha okudu. Şişli Terakki Okulu 3. sınıf öğrencisi aynı zamanda da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü yarı zamanlı 2. sınıf öğrencisi olan Can, sakin tavıfları ile dikkat çekti. Küçük Can, Nazım Hikmet'i ünlü şiirlerinden tanıdığını belirtti.

Altan Erkekli, "Dünyanın tanıdığı ama benim ülkemde bir sürü insanın tanımadığı ve dizelerini bilmediği dünya şairinin 106. doğum yılını kutlarken bugun hala onun mezarını ülkeme getiremememinin acısını barış sever bir dünya insanı olarak üzüntüyle karşılıyorum" dedi.

Erkekli, "Nazım Hikmet'in doğum yıldönümünü kutluyorum ama bu akşam liselileri, üniversitelileri ve gencecik yürekleri, özellikle de oğlum Can Erkekli'yi sahnede görmek benim için Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık yarınlarına gideceğinin kanıtıdır. Nazım Hikmet'le biz barışı, sevgiyi yaşamayı öğrendik. Tüm dünya onu öğreniyor. Benim ülkemde öğrenecek" şeklinde konuştu. Tarık Akan ise " Her yıl Nazım Hikmet'in doğum yıldönümünü anarız ama bu yıl Türkiye genelinden çok önemli bir katılım var. Heyecan veriyor bu bana. Nihayet istediğimiz hedefe süratle yaklaşıyoruz" diyerek duygularını dile getirdi.

Haberin Devamı

Gece izleyenlerden yoÄŸun alkış aldı.                                               Â
  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!