Maşallah Süpermen mübarek

Güncelleme Tarihi:

Maşallah Süpermen mübarek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2011 00:00

Kılıçdaroğlu’nun ‘İktidara gelince Yunanistan’ı kurtaracağız” sözlerini Isparta mitinginde gündeme getiren Başbakan Erdoğan “Maşallah CHP Genel Başkanı değil Süpermen mübarek. Emekliyi, çiftçiyi, öğrenciyi kurtarmakla kalmadı şimdi de Yunanistan’ı kurtarıyor” diye konuştu.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, dün önce Isparta ardından Mersin’de miting yaptı. 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in memleketi Isparta’da düzenlediği mitingde Demirel’i fazla eleştirmeyen Erdoğan, sadece “Sayın Demirel devlet adamlığı noktasındaki tecrübesini bir kenara koyalım. Kime akıl hocalığı yapıyor. CHP’ye MHP’ye. Yeter ki AK Parti iktidar olmasın diye bu savaşı veriyor” dedi. Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

4 çocuğum da imam hatipli 

Kılıçdaroğlu, ‘İmam Hatipler için ne kadar ihtiyaç varsa o kadar diyor. Yav dürüst ol. Ne demek ihtiyaç? Kim nerede okuyacaksa bırak okusun. İmam Hatipte okuyan illa imam mı olacak? Ziraat Meslek Lisesi’nde okuyan illa ziraatçi mi olacak? İster o olur ister başka türlü olur. Ne olursa olsun bırak. Ben İmam Hatipten mezunum. Ama İmam Hatip mezunu olarak bir daha lise okuduk. Böyle zulümlerden geçtik. Benim 4 çocuğumun 4’ü de İmam Hatip mezunu, ne olacak? Ve ben kendileriyle de iftihar ediyorum. Ama İmam Hatipi bitirdikten sonra gittiler farklı farklı üniversitelerde okudular. Biri kamu yönetimi, biri sosyoloji okudu. Mesele ne mesele? Bu özgürlükler dünyasında yavrularımızı istedikleri yerde okutma hakkına sahip olmalıyız. Bunun önüne kimse geçmemeli. O zaman düz liselerden mezun olanlara ihtiyaç mı vardı da bu kadar düz lise yaptınız geçmişte? Şimdi ihtiyaç fazlası var, ne yapacağız? Düz liseleri kapatacak mıyız? Yavaş yavaş azaltacağız. Düz liselerden mezun olan batıda yüzde 25, yüzde 30’u düz lisedir. Diğerleri meslek lisesidir çünkü meslek lisesinden mezun olanın bileğine bileziği takıyorsun. İmam Hatibe çocuğunu gönderen anne baba niye gönderiyor? ‘Benim yavrum dinini, diyanetini öğrensin ama bunun yanında müspet ilimleri de öğrensin’ diyor. Bundan niye rahatsız oluyorsun ya bırak, aç önünü. İsteseler de istemeseler de siz bize güç verdiğiniz sürece açtık açıyoruz ve açacağız.

Yunanistan’ı kurtarıyor

Önceki gün Sayın Kılıçdaroğlu bir gazeteciye şunu söylüyor. Çok enteresan bunu iyi dinleyin: ‘Dayan Yorgo biz geliyoruz’. Yunanistan’ın en büyük gazetesi de dün bu ifadeyle adeta dalga geçti, ‘Dayan Yunanistan Kılıçdaroğlu geliyor’ diye. Böyle ana muhalefet partisi genel başkanı olur mu? Maşallah CHP Genel Başkanı değil süpermen mübarek. Süpermen. Emekliyi, çiftçiyi, öğrenciyi kurtarmakla kalmadı şimdi de Yunanistan’ı kurtarıyor. Sizin güzel bir sözünüz var. ‘Çalıda gül bitmez, cahile söz yetmez’. Bunların yalanlarını iftiralarını ne kadar yüzlerine vurursak vuralım kâr etmiyor. İşi pişkinliğe vurup aynen devam ediyorlar. Cahile söz yetmiyor.

Benim kapısını çalacağım tek yer var millet. Biz sizinle sandıkta el ele vereceğiz. Benim tek ortağım sizlersiniz. Biz bu şiddet eylemlerinin hiçbirine boyun eğmeyeceğiz. İşte dün Diyarbakır’da gümbür gümbür meydandaydık. Tüm Güneydoğu’ya Diyarbakır halkı seslendi. ‘Biz varız’ dedi. Ben Diyarbakırlı kardeşlerime korkuyu korkuttukları için teşekkür ediyorum. Biz bu yola, millet yoluna başımızı, canımızı koyarak çıktık. Zira Hz. Ali’nin ifadesiyle ‘Ecelimiz ömrümüzün kefilidir’. Kimse boşuna hesap yapmasın.
/images/100/0x0/55eb1e1cf018fbb8f8ac47bd


Barkodlu takİp

MERSİN’de alana girişte, AK Partili görevlilerinin katılacaklara önceden dağıttıkları barkodlu kartları ellerindeki cihazlara okutmaları dikkat çekti. Mitingde vatandaşlara lolipop da dağıtıldı.

CHP seçim bürosunu ziyaret etti

HAVAALANINDAN seçim otobüsüyle miting meydanına gelen Başbakan Erdoğan, otobüsten inip meydana yürürken, cadde üzerindeki CHP’den birinci sıra milletvekili adayı eski Isparta Valisi Ali Haydar Öner’in seçim bürosunu ziyaret etti. Başbakan Erdoğan, burada bulunan CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan ve diğer partililerle tokalaştı, “Hayırlı olsun” dedi. Miting sırasında ise CHP seçim bürosu önünde bazı vatandaşların AK Parti bayrakları asmaları CHP’lilerin tepkisine neden oldu. Tartışma çıkması üzerine CHP adayı Öner, taraflara sakin olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Mersin’de Greenpeace eylemi

ISPARTA’dan Mersin’e giden Başbakan Erdoğan’ın, Tevfik Sırrı Gür Stadı yanında partililere konuştu. Yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı miting Greenpeace eylemine de sahne oldu. Başbakan Erdoğan, konuştuğu sırada, izleyenler arasında bulunan 60 yaşlarındaki bir kadın, “Mersin nükleer istemiyor. Greenpeace” yazılı pankart açtı. Mitingde görevli polisler, kadını yakalayarak etkisiz hale getirdi. Pankartı topladıktan sonra yaşlı kadın yaka paça alandan uzaklaştırdı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!