Martini seven cihatçı ABD’de yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Martini seven cihatçı ABD’de yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2013 10:54

ABD ordusundan malulen emekli olduktan sonra Suriye’de El Kaide militanlarıyla birlikte çatışmalara katıldığını söyleyen Eric Harroun, ülkesi ABD’de tutuklandı.

Haberin Devamı

İstanbul’da martini içerken Türk kızlarını öven Harroun, kitle imha silahı kullanmaktan müebbet hapse mahkum edilebilir.

İŞTE HARROUN'UN BAŞINI YAKAN O FOTOĞRAFLAR

ABD’nin Arizona eyaletindeki Phoenix kentinde yaşayan Hıristiyan bir aileden olan Eric Harroun (30), 2000-2003 yılları arasında ABD ordusunda görev yaptı.

Orduda geçirdiği bir trafik kazasının ardından başına çelik plaka takıldı ve malulen emekliye ayrıldı. “Özgürlük savaşçısı” olmaya karar veren ve İslam’ı kabul ettiğini söyleyen Harroun’un bundan sonra başına gelenler film gibi.

ABD medyasına yansıyan haberlere göre geçen kasımda Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) katılmak üzere Türkiye’ye gelen Harroun, Suriye’ye geçtikten sonra ÖSO’dan Rus yapımı iki tüfek aldı. Birkaç gün sonra Suriye ordusuna ait bir kampa saldıran Harroun, ardından ABD’nin terör örgütü listesine aldığı cihatçı muhalif gruplardan Nusra Cephesi’nin üyeleriyle birlikte saldırılara katıldı.

Haberin Devamı

‘EN AZ 10 SURİYELİ VURDUM’
ABD yasalarına göre “kitle imha silahı” sayılan roket güdümlü el bombası (RPG) kullanmak için El Kaide’ye yakın bu örgütün militanlarından eğitim aldı. Suriye ordusuna ait bir gözlem kulesine RPG ile saldırdığını, bir helikopter düşürdüğünü ve kaç tanesinin öldüğünü bilmese de en az 10 Suriyeli’yi vurduğunu söylüyor. Suriye’de savaşırken çektiği fotoğrafları internete yükleyen Harroun, YouTube’da yayınladığı bir videoda da “Beşar Esad, günlerin sayılı. Nereye gidersen git seni bulup öldüreceğiz” diyor.

İSTANBUL’DA İFADE VERDİ
Harroun bu ay içinde ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda gönüllü olarak üç kez ifade verdi. Nusra’nın ABD’nin terör örgütleri listesinde yer aldığını bildiğini, ÖSO saflarındayken bu örgütle beraber rejime karşı saldırılar düzenlediğini itiraf etti. Çarşamba günü döndüğü Washington’daki Dulles Havalimanı’nda FBI’ın yaptığı sorgunun ardından tutuklandı. Önceki gün ilk kez hakim karşısına çıkan Harroun’un yargılanmasına salı günü başlanacak. ABD dışında kitle imha silahı kullanmak suçlamasından hüküm giyerse müebbet hapse çarptırılabilir. Harroun’un “itiraflarına” rağmen neden terör örgütüne yardım ve yataklıkla suçlanmadığı bilinmiyor.

Haberin Devamı

DİSKODA KIZ PEŞİNDEYMİŞ
Ocak ayından beri Suriye’de savaşan Harroun, rejime yakın medyada öldüğü iddiasının bu ay ortasında yayınlanması üzerine geçen hafta Batı medyası ile iletişime geçip “Yaşıyorum” mesajı verdi. Foreign Policy dergisine “Şu anda İstanbul’da bir diskodayım. Bir Türk kızını ayarlamaya çalışıyorum. İstanbul’da güzel biranın ve hoş kadınların tadını çıkarıyorum” dedi. Daily Mail’e ise “Suriye medyasının herhalde kafası dumanlı. Ben İstanbul’da martini içip dinleniyorum” diye konuştu. Harroun’un 362 Facebook arkadaşı arasında 10 Türk var.

SON PAYLAŞIMI İSRAİL’İN ÖZRÜ
Harroun’un Facebook hesabında paylaştığı son haber 22 Mart tarihli. Harroun, İsrail’in Türkiye’den özür dilemesiyle ilgili haber hakkında şu yorumu yapmış: “Siyonistler hatalarını kabul mü ettiler? O zaman haydi bir yardım filosu daha gönderelim, üzgün olduklarını kanıtlasınlar. Ama eminin (Mavi Marmara’ya yaptıklarının) aynısını yapacaklardır.”

Haberin Devamı

HARAM HARAM
ABD’deki çevresinin Indiana Jones’a göndermeyle “Arizona Jones” lakabını taktığı Harroun, Suriyeli muhalifler arasında ise “Amerikalı” diye tanınıyor. ABD’de içkili araç kullanırken çok kez yakalanıp ceza yiyen Harroun, içki içtiğini Suriye’deki silah arkadaşlarının bildiğini, ama “Haram haram” demekle yetindiklerini söylüyor. Bu nedenle cihatçıların toplandığı internet forumlarında son günlerde “Suriye’ye dönerse bu adama dikkat edin” uyarısı yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!