Marmara Ereğlisi'nde deniz 10 metre çekildi

Güncelleme Tarihi:

Marmara Ereğlisinde deniz 10 metre çekildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2009 12:04

TEKİRDAĞ'ın Marmara Ereğlisi İlçesi'ne bağlı Yeniçiftlik ile Çorlu'ya bağlı Yenice beldelerinde, 2 kilometrelik sahil boyunca deniz suyu 10 metre çekildi.

Denizin çekildiğini gören 2 beldenin sakinleri bunun bir depremin habercisi olabileceği endişesine kapıldı. Uzmanlar ise deniz çekilmelerinin tamamen iklimsel olduğunu, depremle ilgisinin olmadığını söyledi.

Birbirlerine komşu olan Yeniçiftlik ve Yenice'de denizin çekilmesi bölgedekileri endişelendirdi. Çekilme nedeniyle sahilde denizin içerisinde kum adacıkları oluşurken, açıkta ise çekilme nedeniyle deniz suyunun oldukça sığlaştığı görüldü. Bölge sakinleri, “Denizin çekildiğini gördüğümüzde hemen aklımıza ilk olarak deprem geliyor. Son zamanlarda meydana gelen depremlerin çoğalması ister istemez burada bir paniğin yaşanmasına neden oluyor. Deprem araştırmacılarının bu bölgenin deprem bölgesi olduğunu söylemeleri tedirginliğimizi biraz daha artıyor” dedi. Uzmanlar ise deniz çekilmelerinin tamamen iklimsel olduğunu, depremle ilgisinin olmadığını söylediler.

SON 1 HAFTADA 33 DEPREM

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü internet sitesi verilerine göre, Marmara Denizi ile Tekirdağ açıklarında 23 Ocak'tan bu sabaha kadar en küçüğü 2.4, en büyüğü ise 4.2 büyüklüklerinde olmak üzere 33 deprem meydana geldi.
Kızılay tarafından başlatılan ‘Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi’ kapsamında Tekirdağ Ticaret Odası'nda dün düzenlenen seminere katılan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü eski Müdürü ve Kızılay Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, beklenen Marmara depremi ile ilgili şunları söylemişti:

“Son dönemde özellikle Marmara Denizi'nde meydana gelen depremlerin büyük depremin habercisi olabilir. Marmara Denizi'ndeki son dönemdeki depremlerin olmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Marmara Denizi'nde ve çevresinde sürekli büyük deprem olma ihtimali var. Bunu 13 Kasım 1999'dan beri telaffuz eden benim. Kendi olasılık hesabıma göre ki buna olasılık modeli diyorum 2010 ile 2014 en riskli süreç olarak gözüküyor. Bu Marmara’daki potansiyel deprem tehlikesi açısından ama olasılık yani olmama olasılığı da var. Ama yaptığım hesaplara göre 2010 ila 2014 en yüksek olasılığın o zaman çerçevesi olduğunu gösteriyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!